NAKON OPORAVKA Selektor "Zmajeva" stigao u Sarajevo

Prosinečki: Koliko god da je teška grupa, vjerujemo da možemo proći

Prisustvovat će današnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH

Fena
19.02.2019 14:00

Prosinečki: Oporavio se nakon operacije i osjeća se dobro

Foto: NSBiH

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon skoro dva mjeseca, stigao je u Sarajevo, gdje će danas prisustvovati sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Kraj protekle godine obilježili su plasman naše najbolje selekcije u A grupu Lige nacija te zdravstveni problemi selektora, zbog kojih je propustio žrijeb kvalifikacionih grupa za Euro 2020. 

Prosinečki je izjavio da se sada osjeća dobro i da se oporavio nakon operacija.

- Ostalo je još da uradim tu jednu manju korektivnu operaciju i to će, vjerovatno, biti nakon utakmice s Grčkom. Raspoložen sam i s nestrpljenjem čekam da krenemo u ove nove kvalifikacije - izjavio je selektor za portal Nogometnog saveza BiH. 

Ističe da BiH nije dobila laganu grupu, ali da ima kvalitetne igrače koji mogu donijeti plasman na EP. 

- Italija, koja se nije kvalificirala na Svjetsko prvenstvo, favorit je i oni ne bi smjeli sebi dozvoliti da se ne kvalificiraju na još jedno veliko takmičenje u kratkom periodu. Tu je i uvijek nezgodna Grčka, imamo Fince koji isto nisu lagani, ali mislim da Lihtenštajn i Armenija ne dolaze u taj krug u kojem bi imale šanse da odu na EP. BiH ima kvalitetne igrače i mi samo razmišljamo da odemo na naredno veliko takmičenje, a to je Evropsko prvenstvo - kazao je Prosinečki. 

Selektor "Zmajeva" dodao je da njegovi igrači imaju veliku želju i ambicije.

- Imamo dobru reprezentaciju, što sam govorio i kroz Ligu nacija i naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Ja sam optimista i vjerujem da svi moji igrači imaju veliku želju i velike ambicije da se ode na ovo takmičenje. Koliko god da je teška grupa, mi vjerujemo da možemo proći - dodao je.

Kada su u pitanju prvi susreti kvalifikacija u martu, Prosinečki navodi da prati sve igrače i raduje ga da je većina standardna u svojim klubovima. 

- Sead Kolašinac se oporavio, igra dobro u Arsenalu, a mlađi kao što su Gojak, Lončar, koji igraju u Hrvatskoj i koje sam pratio su vrlo dobri. Ima tu još nekih, ali vidjet ćemo kakvi će biti do prozivke, uglavnom nećemo puno toga mijenjati, neki novi će možda doći, ali to ćemo još u narednom periodu da vidimo u kakvoj su formi - zaključio je selektor bh. tima.

Komentari

NA VRH