DOMAĆI NOGOMET Proljetni dio otvaraju subotnjom utakmicom na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode

Čelik dovodi još dvojicu stranaca, pa ne računa na finskog golmana

Hrvat Ante Blažević uskoro će dobiti bh. papire te će biti registriran kao domaći igrač

Fena
20.02.2019 15:30

Volontinen: Nije se iskazao na priprema

Foto: NK Čelik

Čelik ne računa na mladog finskog golmana Samu Volontinena - kazao je trener Adnan Ornek. Finac je, zanimljivo, bio prvi igrač koji je tokom zime pristupio zeničkom premijerligašu, ali se nije iskazao tokom priprema da bi ušao u smanjenu kvotu stranaca.

- Volontinen je još tu, trenira s ekipom, ali planiramo dovesti strane igrače za pozicije veznog i krilnog pa na njega ne računamo. Već imamo stranca golmana, Bojana Pavlovića, koji je odlično pojačanje. Od stranaca imamo i nigerijskog veznjaka Pašala Okolija (Paschala Okolia), kojeg u slučaju potrebe planiramo koristiti i na stoperu. Na poziciji stopera koristit ćemo i Haruna Vardu - ističe Ornek, koji najavljuje kako će Hrvat Ante Blažević uskoro dobiti bh. papire te će biti registriran kao domaći igrač.

Ornek najavljuje da će drugi golman u proljetnom dijelu sezone biti Fikret Karajbić, jer su klub nedavno napustili golmani Branislav Ružić i Ratko Dujković, koji su jesenas čuvali gol zeničkog premijerligaša.

Čelik proljetni dio otvara subotnjom utakmicom na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode, a susret počinje u 17.30 sati.

- Jako respektiramo Slobodu, ali se nadamo uspjehu. Sigurno je da zbog povrede neće igrati Fenan Salčinović, dok je neizvjestan nastup Nermina Jamaka - kaže Ornek.

Komentari

NA VRH