DOMAĆI NOGOMET

Ornek: Dobro smo radili i idemo na pobjedu

Utakmicu s ekipom tuzlanske Slobode zenički klub dočekuje spremno i s puno optimizma

D. J.

22.2.2019

Zenica: S današnje pres-konferencije Čelika. D. Jurišić

Završetak prvenstvene pauze i utakmicu s ekipom tuzlanske Slobode nogometaši Čelika dočekuju spremni i puni optimizma. 

Na danas održanoj konferenciji za medije govorili su šef stručnog štaba Adnan Ornek, kao i veznjak i ujedno najbolji strijelac Čelika Anel Dedić.

- Pripremamo se sedam sedmica i očekuje nas utakmica s ozbiljnim protivnikom kojem se želimo revanširati za poraz iz Tuzle. Igrači su spremni i sve ćemo pokazati na terenu. Važno je da svi budu koncentrirani na utakmicu. Radili smo dobro i očekujemo uspjeh. Već sedmicama smo pripremali ekipu koja će izaći na teren protiv Slobode i očekujemo pobjedu. Fenan Salčinović zbog ozbiljne povrede nije u konkurenciji za nastup, još nije sigurno hoće li Nermin Jamak biti u početnih 11 – rekao je Ornek, koji se nada velikoj podršci s tribina.  

Dedić će rekao da je ekipa Čelika svjesna kvalitete Slobode, ali da zenički klub želi osvojiti tri boda. 

- Želimo se odužiti Slobodi zbog poraza iz penala. Moramo krenuti s tri boda u nastavak prvenstva. Svjesni smo da je ekipa Slobode čvrsta, pripremili smo se za njih, što ćemo i pokazati na terenu – rekao je Dedić.

Sutrašnja utakmica na stadionu Bilino polje počinje od 17.30 sati, uz direktan televizijski prijenos na platformi Moja TV.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.