DOMAĆI NOGOMET

Osim: Važno je da ponovimo pristup i ozbiljnost iz pripremnih utakmica

"Plavi" otputovali u Etno-selo ''Stanišići'', gdje će danas i sutra trenirati

Amar Osim: Željin cilj je igranje u Evropi. Arhiv

Avaz Sport

22.2.2019

Željezničar će u okviru 21. kola Premijer lige BiH gostovati u Bijeljini kod Radnika, a povodom toga obratio se šef struke Amar Osim. 

– Nije isto igrati na lošem terenu i na dobrom. Ali nama je važnije da ponovimo pristup i ozbiljnost iz pripremnih utakmica. Neću da kažem da nam to garantira bilo šta, ali bez toga nema ništa. Teren i vrijeme utječu na taktiku i na sve ostalo. Znamo gdje igramo, znamo za kakvo smo se prvenstvo pripremali. Bez obzira na to gdje smo se pripremali, znamo gdje ćemo igrati svaku drugu utakmicu. Naš teren je odličan, ali u gostima tereni su najčešće slabiji - rekao je Osim.

Šef stručnog štaba tima s Grbavice rekao je da neće biti puno promjena u timu.

– Počet ćemo prvenstvo s igračima koji su završili prošlo prvenstvo. Možda bude jedan novi igrač u odnosu na to. Znamo da su svi koji su tu zdravi, oni će početi. Neki novi koji još nisu spremni će dobiti manje minutaže, ali se nadam da će za određeno vrijeme moći dati malo više. Naš cilj je ove godine Evropa, da kako god uđemo u Evropu, jer se naši klubovi, znate, finansiraju većim dijelom izlaskom u Evropu. Željo kao klub je u posljednjih deset godina samo jednom promašili Evropu i drugi put kada bi se to dogodilo, bio bi to veliki udarac za nas, i finansijski i svakako. Nemamo laku situaciju, imamo nekoliko ekipa koje su s nama gore, imamo još 14 kola i, ako budemo pravi, mi ćemo to ostvariti - zaključio je Osim. 

Željezničar je otputovao u Etno-selo ''Stanišići'', gdje će danas i sutra trenirati, te boraviti do utakmice koja je na rasporedu u nedjelju u 14.30 sati, uz prijenos na Moja TV. 

Fudbaleri koji su otputovali: Kjosevski, Fejzić – Stevanović, Stanić, Pavić, Bajić, Sipović, Bogičević, Rodin, Osmanković – Osmanović, Šabanadžović, Hajdarević, Sadiković, Ramović, Mujezinović, Veselinović, Zajmović, A. Zec, Klepač – Krpić, E. Zec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.