DOMAĆI NOGOMET

Čelik golovima Harisa Dilavera savladao Slobodu

Tuzlaci poraženi na Bilinom polju

Avaz Sport

23.2.2019

Zenica: Detalj s utakmice - Avaz
Zenica: Detalj s utakmice - Avaz
Zenica: Detalj s utakmice - Avaz
Zenica: Detalj s utakmice - Avaz
Zenica: Detalj s utakmice - Avaz

U jednom od derbija 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Čelik je u Zenici pobijedio Slobodu iz Tuzle rezultatom 2:1.

Na početku meča nije bilo mnogo uzbuđenja, a Sloboda je bila nešto konkretnija ekipa na terenu. U 9. minuti domaćini su imali dobar napad, ali je odbrana Slobode otklonila opasnost. Igralo se s dosta grešaka na obje strane, a Čelik je u vodstvo došao u 28. minuti. Dedić je prošao po lijevoj strani, ubacio je loptu za Harisa Dilavera koji je pogodio za 1:0 i veliku radost domaćih navijača. 

Nakon postignutog gola, igra je bila mnogo bolja. Novu priliku za Čelik u 32. minuti imao je Dilaver, ali nije bio precizan.  Ipak, domaćini su do odlaska na odmor uspjeli udvostručiti prednost. Dilaver je u 45. minuti pogodio za 2:0 i rezulat prvog poluvremena. 

Već na samom otvaranju drugog poluvremena, Sloboda je stigla do pogotka. U 48. minuti iskusni Said Husejinović je fantastično pogodio za 2:1. Dobio je loptu s desne strane i sjajnim udarcem od stativu pogodio mrežu Zeničana. 

Nakon gola Sloboda je igrala mnogo bolje, ali nije bilo većih prilika. U 68. minuti Čelik je imao sjajnu priliku, ali je Okić šutirao pored gola. U finišu meča, Sloboda je bila nešto ofanzivnija, ali Tuzlaci nisu uspjeli doći do pogotka, te je Čelik upisao zasluženu pobjedu. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.