DOMAĆI NOGOMET

Željinoj krizi ne nazire se kraj, Radnik u Bijeljini osvojio sva tri boda

20. kolo Premijer lige BiH

Avaz Sport

24.2.2019

Bijeljina: Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Nogometaši Radnika u Bijeljini su u okviru 20. kola Premijer lige BiH savladali ekipu Željezničara rezultatom 1:0. 

Radnik je do vodstva došao već u 4. minuti nakon velike greške golmana Želje Kjosevskog. Golman "Plavih" istrčao je i slabo ispucao loptu, a iskusni veznjak domaćih Đurić gotovo s 40 metara postigao pogodak za 1:0. Već u 8. minuti "Plavi" su tražili penal. Šutirao je Šabanaždović, lopta je na putu do gola pogodila Radovića u ruku, ali sudija Goran Paradžik se nije oglasio. Željo je kontrolirao igru u nastavku, dok je Radnik svoju šansu čekao iz kontri. 

U 23. minuti Radnik je dobru šansu imao kada je Peco sjajno centrirao, odbrana Želje slabo reagirala na drugoj stativi, no zamalo je zakasnio Maksimović. U 29. minuti Ramović je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je golman Radnika Lučić bio na visini zadatka. U 36. minuti Hadžić je imao priliku da ugrozi gol "Plavih" kada je primio loptu u kaznenom prostoru, ali je traljavo šutirao pored gola. U finišu prvog poluvremena obje ekipe imale su nekoliko poluprilika, međutim, nije bilo promjene rezultata i Radnik je na odmor otišao s golom prednosti. 

U uvodnim minutama drugog dijela Željo je imao inicijativu. U 48. minuti Veselinović je ubacio iz slobodnog udarca, ali je ipak odbrana Radnika dobro reagirala i izbacila. Željo je i dalje napadao, ali "Plavi" nisu uspijevali doći do završnog udarca.  Akcije gostiju uglavnom su završavale na 20-ak metara od gola Radnika. Prvi korner na meču Željo je imao tek u 59. minuti, ali je golman Radnika pokupio loptu. Prvu pravu priliku Željezničar je stvorio tek u 64. minuti. Veselinović je ubacio iz prekida, Sipović je visoko skočio na petercu, ali šutirao je glavom preko gola. Novu veliku priliku "Plavi" su imali u 71. minuti. Krpić je oduzeo loptu Radoviću i lijepo je centrirao za usamljenog Zajmovića, koji je iz blizine glavom šutirao samo u vanjski dio mreže. U 81. minuti Bogičević je šutirao nakon kornera glavom, ali ravno u Lučića. Pokušavao je Željo svim snagama da dođe do pogotka, međutim, Radnik se dobro branio i na kraju slavio veliku pobjedu. 

Željezničar je ostao na 5. mjestu premijerligaške tabele s 28 bodova, dok Radnik sada na svom kontu ima 25 i zauzima 7. mjesto. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.