DOMAĆI NOGOMET

Široki Brijeg i Zrinjski podijelili bodove u velikom hercegovačkom derbiju

Kompletirano 20. kolo Premijer lige BiH

Avaz Sport

24.2.2019

Široki Brijeg: Detalj s utakmice. Ž. Milićević

U posljednjoj utakmici 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u velikom hercegovačkom derbiju, Široki Brijeg i Zrinjski remizirali su na Pecari odigravši 1:1.

Već na samom početku utakmica je bila kratko prekinuta zbog pirotehnike, ali je brzo nastavljena. U 4. minuti Bekić je imao šansu za goste, ali je Bilobrk bio siguran na golu Širokog. Šest minuta kasnije Jakovljević je šutirao glavom nakon kornera, ali je lopta otišla preko gola Širokog. U 14. minuti Dražena Bagarića je u kaznenom prostoru srušio golman gostiju Antonio Soldo, a sudija dosudio penal za Široki. Siguran s bijele tačke bio je Petar Franjić, koji je pogodio panenkom. Nakon gola domaćina, ponovo se pirotekhnika našla u terenu, i utakmica je ponovo bila nakratko prekinuta. U 25. minuti Široki je imao odličnu priliku. Franjić se ponovo naša u šansi, šutirao je snažno, ali pravo u Soldu. Dvije minute kasnije, Zrinjski je mogao do izjednačenja. Filipović je bio sam pred Bilobrkom, ali je šutirao tik pored stative. I u nastavku se igralo brzo i s dobrim šansama na obje strane. U 37. minuti domaćini su izveli brzu kontru nakon koje je Eliomar topovski šutirao, ali je pogodio vanjski dio mreže. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata i Široki je na odmor otišao s minimalnim vodstvom.

U drugo poluvrijeme obje ekipe ušle su opreznije i nije bilo mnogo uzbuđenja. U 59. minuti dalekometni pokušaj Perišića otiša je preko gola. U 66. minuti ponovo je došlo do prekida igre zbog bakljade i sukoba na tribinama.  Sudija Irfan Peljto prekinuo je meč i poslao igrače u svlačionicu. Prekid je trajao sve do 86. minute. U 95. minuti Stanić je bio u prilici, ali nije bilo opasnosti po gol Zrinjskog. Zrinjski je do poravnanja došao u 107. minuti meča. Nakon asistencije Bencuna, glavom je pogodio Filipović za konačnih 1:1 i podjelu bodova. Zrinjski je posljednje minute meča odigrao s igračem manje pošto je u 117. minuti Barišić zaradio drugi žuti karton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.