DOMAĆI NOGOMET

Čelik predstavio novog trenera: Četiri mjeseca će raditi besplatno

Rukovodstvo kluba će pokušati završiti boravišnu i radnu dozvolu

Olgun: Dogovorili dolazak novog trenera. D. Jurišić

D. J.

25.2.2019

Danas je na stadionu Bilino polje održana konferencija za predstavnike medija na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša.

Novinarima se prvo obratio predsjednik kluba Ajdin Olgun (Aydin) i istakao kako se zahvalio Adnanu Orneku, bivšem treneru, na njegovom radu u Čeliku, ali i dodao da s plašljivcima ne može dobiti rat.

- U klubu imamo promjenu, dogovorili smo dolazak novog trenera koji je moj prijatelj skoro 25 godina koji dolazi sa svojim pomoćnikom u Zenicu. Ovdje će raditi bez ikakve naknade naredna četiri mjeseca – rekao je Olgun.

Novi trener zeničkog premijerligaša je Turčin Arslan Džihat (Cihat), koji je u svojoj trenerskoj karijeri bio selektor mlade reprezentacije Turske, a vodio je i brojne klubove, među kojima su Kasimpaša, Kočelispor, Ejipsor, Boluspor, Karšijaka, Istanbul, Adanaspor. 

- Prije svega zahvaljujem predsjedniku na lijepim riječima. Želim uspjeh mom prethodniku u nastavku njegove karijere. U životu nije sve u novcu, želim osjetiti potencijal Zenice. Klub je možda ranije imao problema, ali je dosta čvrst, ima vjerne fanatične navijače. Na kraju želim poručiti navijačima - na terenu ćemo dati svoj maksimum za njih, a oni neka to isto urade na tribinama – rekao je Arslan.

Rukovodstvo kluba je istaklo kako će pokušati u što skorije vrijeme ishoditi boravišnu i radnu dozvolu za novog trenera da bi što prije mogao sjesti na klubu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.