BILINO POLJE

Adnan Ornek za "Avaz": Davao sam i novac za Čelik

Na početku mog mandata imali smo samo sedam igrača, tek nakon Bajrama smo startali s pripremama

Ornek: S velikim emocijama napušta Zenicu

D. JURIŠIĆ

27.2.2019

Turski strateg Adnan Ornek dao je ostavku na poziciju šefa stručnog štaba zeničkog Čelika nakon subotnje pobjede nad ekipom Slobode (2:1) nezadovoljan klupskom politikom. Prije nego što je otputovao iz Zenice, otvorio je dušu u emotivnom razgovoru za "Avaz".

Problemi u klubu

- Na početku mog mandata imali smo samo sedam igrača, drugi klubovi su bili na pripremama, a mi nismo znali kako dalje. To ne mogu nikad zaboraviti, tek nakon Bajrama smo startali s pripremama – kaže Ornek.

Prema njegovim riječima, s vrlo malo novca, dovoljno za dva igrača, ekipa je ipak kompletirana.

- Nisam imao ni pomoćnika i napravio sam sam ekipu dovodeći nogometaše. Stigli su Branislav Ružić, Ševko Okić, Haris Dilaver, Nermin Jamak, Vladimir Grahovac, Ivan Livaja, Vedran Vrhovac, Anel Dedić i drugi koji su bili oslonac ekipe. Nismo imali mogućnost dovođenja stranaca zbog blokade računa.

Unatoč svim problemima, uspjeli smo dovesti Čelik u stanje s kojim sam vrlo zadovoljan. Ostalo je još 13 utakmica, dovoljne su nam još tri, četiri pobjede da osiguramo opstanak – ističe Ornek.

Nedostajao mu je još jedan vezni igrač kako bi izborio Evropu te je imao još mnogo toga uraditi u Zenici.

Duži period

- Moj plan je bio zadržati se duži period u Čeliku i napraviti ekipu koja bi se borila za titulu. Još bolje bi bilo da sam bio samo sportski direktor, a ne i trener i sve ostalo, previše obaveza sam imao. Zavolio sam mnogo Zenicu, Bosnu, klub i ovaj narod.

Mnogo tog sam davao za ovaj klub, pa čak i svoj vlastiti novac.

Zauvijek ću se sjećati atmosfere na Bilinom polju kad smo igrali protiv Sarajeva, Zrinjskog, Željezničara, nikad neću zaboraviti skandiranje navijača Turska, Turska... Svaki put se naježim kada se sjetim podrške “Robijaša” – naglašava Ornek.

Nisam kukavica

- Nisam kukavica, takvi su pobjegli s Bilinog polja kad smo ispali iz lige. Heroji kao ja smo ostali i borili se i dalje sve do utakmice sa Slobodom s ovim karakternim igračima. Stvorili smo ekipu koja je konkurentna nakon dužeg perioda. Zahvalan sam svima koji su mi pružali podršku u ovom periodu. U Tursku se vraćam ponosan i uzdignute glave – ističe Ornek.

Budući angažman

- Nisam ni sa kim razgovarao o eventualnom povratku u Zenicu, sumnjam da se to može dogoditi.

Volio bih ponovno doći u Bosnu iako već sada imam ponude dva kluba iz Njemačke i jednog iz Turske. Ipak, doći ću ponovno u Zenicu barem da pogledam neki derbi na Bilinom polju kao obični navijač – govori Ornek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.