PREMIJER LIGA BIH

Odlično sam prihvaćen u Sarajevu

Iza nas su dvije teške utakmice, imamo malo vremena za oporavak, ali idemo dalje

Piše: G. ŠUMAR

2.3.2019

Stoper lidera bh. elite s Koševa Darko Lazić (24) za kratko vrijeme je stekao povjerenje struke, ali i probirljivih navijača Sarajeva, posebno onih s poznate istočne tribine Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“. U oba ovogodišnja duela (Tuzla – 3:0, Zrinjski 1:0) dokazao je da će biti pojačanje bordo tima. Brz, jak u duelu, dobro se postavlja ili čita igru, neustrašiv...

Idemo dalje 


- Iza nas su dvije teške utakmice, imamo malo vremena za oporavak, ali idemo dalje do cilja - rekao je Lazić.

Stameni stoper kluba s Koševa ističe da je odlično prihvaćen u bordo svlačionici, ali i našem glavnom gradu.

- Sa svim sam prezadovoljan. Drago mi je što u prethodnim utakmicama nismo primili nijedan gol – obje smo pobijedili, tako da sve ide kako treba. Samo da ovako nastavimo - kaže Lazić, koji je prije Sarajeva igrao za Crvenu zvezdu, subotički Spartak, ruski Anži te turske Alanjaspor i Denizlispor.

Najgore utakmice


Bordo tim sutra (15 sati), nakon stopostotnog učinka na startu proljeća, na našem najvećem stadionu dočekuje fenjeraša Krupu.

- Očekuje nas utakmica u kojoj smo favoriti. Sigurno smo kvalitetniji i individualno i ekipno, ali to su najgore utakmice. Sve je do nas, međutim, uvjeren sam da ćemo dati svoj maksimum za nova tri boda - optimista je Lazić.

Spomenimo i to da je hrvatski internacionalac Mario Crnički (21) od jučer i zvanično novi fudbaler Sarajeva. Potpisao je ugovor do kraja sezone, uz mogućnost produženja.

Musemićeva čestitka

- Kao prvo, želio bih svim građanima BiH čestitati Dan nezavisnosti - kaže šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić, koji se potom osvrnuo na minuli duel četvrtfinala Kupa BiH protiv Zrinjskog.

- Rezultat 1:0 je dobra, fina prednost pred revanš. Bolje je 1:0 nego 2:1. U Mostaru nas očekuje još jedna zahtjevna utakmica. Zrinjski će učiniti sve, na sportskom planu, da dođe do cilja, ali se nadam da ćemo u nekim trenucima biti malo kvalitetniji, odnosno svježiji nego što smo to bili u srijedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.