GRBAVICA

Ovo predugo traje, moramo pobijediti

Mladost je rasterećena, ali siguran sam da smo kvalitetniji

Pavić: Od prve minute dati sve od sebe

N. D.

2.3.2019

Još jedna vrlo bitna utakmica je pred igračima Željezničara.

Na Grbavicu će u nedjelju u 18 sati stići Mladost Doboj Kakanj, a u timu s Grbavice ne mogu razmišljati o bilo čemu drugom osim o pobjedi, nakon što je polusezona otvorena porazom u Bijeljini. Susret je bitan zbog povratka samopuzdanja, ali i za nastavak borbe za izlazak u Evropu.

Određen kvalitet

U „Plavom taboru su svjesni da Mladost nikako nije lagan zadatak, s obzirom na ono što su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone.

- Znamo da protivnik dolazi rasterećen jer ima dovoljan broj bodova na kontu. Jasno je da ekipa koja osvoji toliki broj bodova ima određen kvalitet i to treba respektirati – kaže defanzivac tima s Grbavice Antonio Pavić.

Željo ipak brine svoje brige pa je u ovom trenutku možda najmanje bitno ko je protivnik. Željo treba jednu pravu utakmicu i pobjedu, kako bi, eventualno, počeo brojati neki novi niz, a ne ovaj u kojem su porazi u prvom planu.

Tri boda

- Sigurno ćemo protiv Mladosti od prve minute dati sve od sebe da napokon dođemo do tri boda jer ovaj negativan niz i sve ovo predugo traje da bi se nastavilo. Siguran sam da smo kvalitetnija ekipa od gostiju i da ćemo uz maksimalan angažman svakog od nas doći do toliko željene pobjede – najavljuje optimistično Pavić.

Treba reći da će ovu utakmicu Željezničar igrati bez najboljeg strijelca Sulejmana Krpića, koji je u Bijeljini dobio treći žuti karton.



Ozbiljniji rad

- Što se tiče stručnog štaba, otkad su došli, sve se diglo na viši nivo što se tiče ozbiljnosti i kvaliteta na treningu.

Zadatke koje su postavili pred nas pokušavamo što je bolje moguće izvesti. Vidjelo se to i protiv Radnika, ali smo, prema meni, nesretno i nezasluženo izgubili – kaže defanzivac Željezničara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.