DOMAĆI NOGOMET

Musemić: Još jednom se pokazalo da nema lakih utakmica

Pobjedonosni pogodak postigao Ahmetović

Musemić: Zaslužena pobjeda. M. Kadrić

Fena

2.3.2019

Trener Sarajeva Husref Musemić zadovoljan je nakon pobjede njegove ekipe nad Krupom od 2:1 u susretu 21. kola Premijer lige BiH.

Musemić je istaknuo da su njegovi igrači trebali ranije riješiti pitanje pobjednika, ali da je i ovaj meč pokazao kako nema lakih utakmica i u svakoj se mora dati svoj maksimum.

- Rekao bih da je ovo ipak zaslužena pobjeda Sarajeva. Mi smo igrali nekih pola sata dobro, napravili smo nekoliko šansi, trebali smo vjerovatno dati drugi gol, ali nismo u tome uspjeli. Došlo je onda do primljenog gola, a nama je počela rasti nervoza. Krupa se dobro branila, bili smo primorani napraviti određene izmjene i nakon njih smo stigli do jako bitne pobjede - kazao je Musemić nakon utakmice.

Pobjedonosni pogodak postigao je Ahmetović, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, kao i još dvojica prvotimaca Tatar i Rahmanović.

Očigledno da su izmjene urodile plodom. Da smo zabili drugi pogodak vjerovatno ne bi bilo potrebe da oni ulaze. Bitno je da smo pobijedili, a ovo će biti iskustvo mojim igračima kako je svaka utakmica teška - poručio je Musemić.

Trener Krupe Petar Kurćubić čestitao je Sarajevu na pobjedi, ali je naglasio da su se i njegovi igrači predstavili u dobrom svjetlu.

- Igrali smo kvalitetan meč i dosta smo ih namučili. Postigli smo gol iz poluprilike, a vidjelo se kod njih nakon toga da postaju mnogo nervozniji. Uveli su sa klupe igrače poput Ahmetovića, Tatara i Rahmanovića. To mnogo govori o jednoj ekipi, kada možete takvim igračima mijenjati ritam utakmice - kazao je Kurćubić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.