DOMAĆI NOGOMET

Elvis Džafić operiran, predviđa mu se uspješan oporavak

Saopćenje za javnost bordo kluba

Džafić: Otkrivena mu bolest limfnih žlijezda. Arhiv

Avaz Sport

8.3.2019

Nakon uspješno obavljene hirurške intervencije otklanjanja uvećanih limfnih čvorova na vratu kod prvotimca FK Sarajevo, Elvisa Džafića, postoperativno urađene su dodatne pretrage. Naknadnom dijagnostikom patohistološki nalaz odstranjivanja limfne žlijezde je pokazao da se radi o "Classical Hodgin Lymphoma" u ranom stadiju.

Riječ je o oboljenju kod kojeg je stopa izlječivosti viša od 75 posto. Uzimajući u obzir ranu dijagnozu oboljenja, medicinski tim FK Sarajevo uz konsultacije sa hematolozima iz BiH, te regiona, predviđa uspješan oporavak. 

- Kompletan medicinski tim, igrački kadar i ostatak kolektiva FK Sarajevo je u ovim trenucima uz Elvisa. Uzimajući u obzir sve parametre, očekujemo relativno brz povratak treninzima i punoj sportskoj aktivnosti -  istakao je je prof. dr. Reuf Karabeg, koordinator medicinskog tima FK Sarajevo.

Kolektiv FK Sarajevo će omogućiti svaki mogući vid podrške Džafiću i uložiti sve napore u cilju što bržeg ozdravljenja prvotimca bordo kluba, stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.