PREMIJER LIGA

Derbi Slobode i Željezničara u centru pažnje

Gostujući tim je trenutno četvrti na tabeli sa 31 bodom, dok je domaćin peti s dva boda manje

S jedne od ranijih utakmica. Arhiv

Avaz.ba

9.3.2019

Ovog vikenda utakmicama 22. kola završava se prvi dio Premijer lige BiH. Danas će se igrati pet mečeva, od kojih je najzanimljiviji derbi na Tušnju u Tuzli, koji je zakazan za 17.30 sati.

Željezničar je trenutno četvrti na tabeli sa 31 bodom, dok je Sloboda peta s dva boda manje. Sloboda tako pobjedom može preskočiti svog današnjeg protivnika, dok Željezničar, u zavisnosti od rezultata sutrašnjeg debija na Pecari, trijumfom ima šansu prestići trećeplasirani Široki Brijeg (32 boda) koji se sastaje sa Sarajevom.

- Duel protiv Slobode u ligi prije pet mjeseci može nam pomoći. Izmjena u timu će biti, igrat će Krpić, zato je tu sad kraj mene. Neriješen rezultat bi nam garantirao da budemo minimalno četvrti, a postoje šanse da budemo i treći, teoretske. Raspored za nastavak ne znamo, jer ne znamo ko će biti koji i onda to sve mijenja. Imam nekakav rasplet događaja u glavi, ali ne mogu o tome sada pričati. Ima tu stvari povoljniji i nepovoljniji... Bit će fajterski meč, ali to ne znači da će biti loš. Pristup... Znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe, pokazali su nam neke stvari u prvoj utakmici i, ako to ne ispravimo, nemamo šta tražiti - kazao je trener Željezničara Amar Osim.

Sloboda je u negativnom nizu u međusobnim okršajima budući da nije slavila u posljednjih pet derbija, odnosno od 23. septembra 2017. godine.

Na Tušnju danas nema izrazitog favorita, što govore i kvote kladionice MOZZART.

Duel koji, također, može odlučiti plasman ekipa od trećeg i šestog na tabeli igra se u Doboju kod Kaknja između Mladosti, koja ima isti broj bodova kao i Sloboda, i prvaka Zrinjskog, koji je siguran na drugom mjestu.

Zrinjski jeste favorit u Doboju kod Kaknja, a pogledajte kvote kladionice MOZZART za ovaj duel.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima.a!

Parovi 22. kola

-subota

Čelik - GOŠK 15 sati

Krupa - Tuzla City 15 sati

Mladost - Zrinjski 15 sati

Radnik - Zvijezda 9.15 sati

Sloboda - Željezničar 17.30 sati

-nedjelja

Široki Brijeg - Sarajevo 18 sati

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.