SAOPĆENJE

FK Sloboda: Trener Željezničara ne zaslužuje doček porukom kakva je sinoć viđena

Takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima

FK Sloboda: Ogradili se od neprimjerene poruke na transparentu. Ilustracija

Avaz Sport

10.3.2019

Fudbalski klub Sloboda izdao je saopćenje povodom dešavanja na sinoćnjoj utakmici protiv Željezničara na Tušnju. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Tokom utakmice 22. kola Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara navijači su konstantno podržavali Slobodu i bez sumnje možemo reći da je publika bila 12. igrač.

Međutim, FK Sloboda Tuzla osjeća potrebu da se ogradi od poruke na transparentu koji su pojedini navijači smješteni na sjevernoj tribini stadiona Tušanj podigli u jednom trenutku utakmice. 

Smatramo da takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima, jer su u najmanjem slučaju neprimjerene, uvredljive i za svaku osudu.

Ovim putem FK Sloboda Tuzla, svjestan sportskih uspjeha Amara Osima i velikih dostignuća i veličine Ivice Osima kao čovjeka, želi jasno da se ogradi od neprimjerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj. 

Smatramo da je FK Željezničar sportski prijatelj te da trener ovog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba ne zaslužuje doček porukom kakva je sinoć viđena na stadionu Tušanj.

FK Sloboda Tuzla se ograđuje ovim saopćenjem te upućujemo izvinjenje gospodinu Ivici Osimu i gospodinu Amaru Osimu, kao i njihovoj porodici. 

Članovi kolektiva FK Željezničar su naši sportski prijatelji i uvijek su dobrodošli - stoji u saopćenju FK Sloboda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.