DIVAN GEST

NK Jedinstvo: Migranti su naši igrači i navijači, s njima dijelimo svakodnevicu

Pružili im utjehu, nadu i sreću

NK Jedinstvo Bihać: Iskren odnos prema migrantima. NK Jedinstvo Bihać

Fena

10.3.2019

Domaći i svjetski mediji svjedoče našem iskrenom odnosu prema migrantima koji su naši igrači i navijači, s njima dijelimo svakodnevicu, snove i želje, čemu svjedoče i utakmice NK Jedinstvo Bihać, u Prvoj ligi FBiH 2018./2019., saopćeno je danas iz tog kluba.

Kako se navodi u saopćenju, Krajišnici su otvorili svoje kapije i raširili ruke za nevoljnike, a među njima i NK Jedinstvo, koje je otvorilo svoja vrata i ponudilo migrantima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za njihov klub od najmlađih uzrasta omladinske škole do A tima.  

Takav odnos Grada Bihaća i NK Jedinstvo prepoznat je i bit će nagrađen, budući da će vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem finansirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta će biti uloženo više od 200.000 KM.

- To je izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobivamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca - rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović. 

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), to je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

Članovi uprave kluba istakli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion.

Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se, u saradnji s IOM-om, uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću, navode iz NK Jedinstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.