DOMAĆI NOGOMET

Sarajevo na Pecari demoliralo Široki Brijeg i došlo na korak do titule

Važna pobjeda izabranika Husrefa Musemića

Premijer liga BiH: Sarajevo deklasiralo Široki Brijeg na Pecari. Avaz

Avaz Sport

10.3.2019

U derbi susretu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je na Pecari uvjerljivo savladalo Široki Brijeg rezultatom 3:0. Prije samog početka meča održana je minuta šutnje za Krešmira Bandića, golmana Širokog Brijega koji je nedavno preminuo.

Na početku utakmice nije bilo većih uzbuđenja. U 7. minuti  Široki je imao slobodan udarac s nekih 25 metara udaljenosti od gola Sarajeva, ali nakon dobrog centaršuta Eliomara, Dino Ćorić ipak nije stigao do lopte i golman gostiju Kovačević je uhvatio loptu. U 11. minuti Marković je utrčao u šesnaesterac Sarajeva, ali mu je lopta pobjegla u gol-aut. U 23. minuti navijači Širokog popularni "Škripari" počeli su navijati, čime su odali počast Krešimiru Bandiću, koji je preminuo u 23. godini. U 28. minuti Stanojević je upopastio kontranapad Sarajeva lošim centaršutem i lopta je završila u rukama Bilobrka. Samo dvije minute kasnije nakon odlične akcije Širokog, lopta je došla u kazneni prostor gostiju, no Hebibović je dobro reagirao ispred Jurića i dodao Kovačeviću, koji je sigurno riješio situaciju. U 35. minuti Elimoar je sve sjajno napravio, ali je bio neprecizan prilikom šuta iskosa, s nekih 12 metara i promjene rezultata nije bilo. Dvije minute kasnije na drugoj strani Krste Velkoski je s skoro pola terena pokušao iznenaditi Bilobrka, no šut Makedonca otišao je preko gola, te su do odlaska na odmor mreže mirovale.

Prvi u nastavku zaprijetili su gosti kada je u 52. minuti Ahmetović ubacio u peterac Širokog, ali je Marković otklonio opasnost ispred gola domaćih. Pet minuta kasnije Široki je imao priliku kada je Ćorić fantastično ubacio loptu, a Jurić šutirao, no na golu Sarajeva se istakao Kovačević svojom sigurnom intervencijom. Sarajevo je povelo na Pecari u 59. minuti. Bekić je ubacio, Bilobrk je intervenirao, ali je lopta došla do Tatara koji neometan pogađa za vodstvo bordo tima. U 66. minuti na semaforu je pisalo 2:0 za Sarajevo. Ahmetović je povukao odličnu kontru i sjajnim pasom uposlio Hebibovića kojem nije bilo teško matirati Bilobrka. U 70. minuti gosti iz Sarajeva stižu i do trećeg pogotka. Krasnu loptu Bekića, Ahmetović je poslao u mrežu Širokog za velikih 3:0. Do kraja meča bordo tim je sigurno čuvao prednost i ostvario važnu pobjedu kojom je došao na korak do osvajanja titule prvaka BiH. 

Utakmicu na Pecari posmatrao je i novi većinski vlasnik FK Sarajevo, vijetnamski biznismen Ngujen Hoai Nam (Nguyen), a meč je pratio u društvu generalne direktorice bordo kluba Sabrine Buljubašić, te članova Upravnog odbora Eme Bukovice i Senada Jahića.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.