DOMAĆI NOGOMET

FK Željezničar: Izražavamo zahvalnost FK Sloboda na potrebi da se ograde od poruke na transparentu

Jasna poruka s Grbavice

FK Željezničar: Sličnim porukama nema mjesta na sportskim borilištima. Ilustracija

Avaz Sport

10.3.2019

Nakon što je FK Sloboda izdao saopćenje za javnost u kojem se ograđuje od transparenta s neprimjerenim sadržajem koju su pojedini navijači tog kluba smješteni na sjevernoj tribini podigli u jednom trenutku utakmice meča protiv Željezničara, oglasio se i klub s Grbavice. Saopćenje FK Željezničar prenosimo u cijelosti: 

Ovim putem izražavamo zahvalnost našim sportskim prijateljima iz FK Sloboda na brzoj reakciji i potrebi da se ograde od poruke na transparentu koja je u jednom trenutku bila istaknuta na tribinama stadiona Tušanj, te posebno uvažavajući porodicu Osim i njihov doprinos bosanskohercegovačkom fudbalu u cjelini. 

Apsolutno smo saglasni i cijenimo da sličnim porukama nema mjesta na sportskim borilištima, a posebno kada su renomirani klubovi u pitanju, čiji navijači i simpatizeri trebaju biti primjer svima ostalima. Tim povodom želimo se zahvaliti našim navijačima koji sportski, dostojanstveno i uvijek u najvećem broju prate Željezničar na svim domaćim i gostujućim utakmicama. Također, zahvaljujemo se FK Sloboda na gostoprimstvu za članove Upravnog odbora, prijatelje i medijsku ekipu FK Željezničar.

Uz nadu da ćemo zajednički doprinijeti da ambijenti utakmica budu što bolji, da šaljemo odlične sportske poruke i gledamo što kvalitetniji fudbal, a ne govorimo o pojedincima koji nanose štetu klubovima neodgovornim ponašanjem – prijateljski pozdrav iz Doline ćupova! -  istakli su iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.