DOMAĆI NOGOMET

Sloga iz Gornjeg Crnjelova i TOŠK iz Tešnja prvi polufinalisti Kupa Bosne i Hercegovine

Kraj za Klis iz Buturović Polja i Zvijezdu iz Gradačca

Avaz Sport

13.3.2019

Bututović Polje: Klis nije uspio prirediti iznenađenje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Sloga iz Gornjeg Crnjelova i TOŠK iz Tešnja prvi su polufinalisti nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine. Sloga iz Gornjeg Crnjelova je u Buturović Polju nadomak Konjica remizirala protiv Klisa u revanš meču četvrtfinala rezultatom 2:2, ali je zbog više postignutih golova u gostima (Prva utakmica završena 1:1) izborila polufinale. 

Klis je poveo nakon samo devet sekundi meča, Amel Bajrić je bio strijelac za veliko slavlje domaćih navijača. Već u 7. minuti Sloga je izjednačila golom Matovića, koji je pogodio nakon kornera. U nastavku se igralo otvoreno. U 22. minuti Klis je imao veliku priliku. Vila je pokušao savladati Bodiroga, ali je golman Sloge bio na visini zadatka i odbranio njegov šut. Sloga je do potpunog preokreta došla u 32. minuti. Matović se sjajno ubacio nakon centaršuta iz slobodnjaka i zatresao mrežu gola domaćeg tima. U nastavku se uglavnom igralo na sredini terena uz dosta prekršaja. U samom finišu prvog dijela Klis je vršio pritisak na odbranu gostiju, međutim, domaćini nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljnije i na odmor se otišlo pri vodstvu Sloge.

Na otvaranju drugog poluvremena Klis je zaprijetio preko Vile, ali je lopta otišla visoko preko gola Sloge. U 53. minuti ponovo je zaprijetio Klis preko Vile, ali je Matović izbacio u korner. U nastavku je Klis svim snagama napadao. U 63. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru Sloge, domaći su tražili igranje rukom i penal, ali sudija je pokazao da se igra nastavlja. U 76. minuti Sloga je imala sjajnu priliku, ali je odličan udarac Komarčevića sjajno odbranio golman Klisa. Klis je do poravnanja stigao u 80. minuti meča, kada je strijelac s bijele tačke bio Bajrić, no veliki seznaciju domaćini nisu uspjeli prirediti.

TOŠK je i u drugoj utakmici u Tešnju savladao Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 4:1 i osigurao plasman u polufinale. (Prva utakmica završena 2:0).

Domaćini su bili bolji tim u uvodnim minutama, ali nije bilo uzbuđenja. U 12. minuti šut Šarića odbranio je golman domaćeg tima. TOŠK je do vodstva došao u 19. minuti kada je Hasić pogodio nakon kornera. TOŠK je nastavio dominaciju i nakon postignutog gola. U 33. minuti domaćini su imali priliku nakon kornera, ali je Mace zakasnio. TOŠK je u 39. minuti stigao do novog pogotka. Strijelac za 2:0 i rezultat prvog poluvremena bio je Kalesić. 

U 49. minuti TOŠK je postigao i treći gol, a glavom nakon kornera mrežu Zvijezde pogodio je Dvedžić. U 62. minuti Kalesić je nanizao tri igrača Zvijezde i pogodio same rašlje za 4:0. U 67. minuti Zvijezda je imala veliku priliku, ali je jedan igrač domaćih izbacio loptu s gol linije. Zvijezda je do počasnog pogotka stigla u 83. minuti, a strijelac je bio Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.