DOMAĆI NOGOMET

Sarajevo u Mostaru savladalo Zrinjski i plasiralo se u polufinale Kupa BiH

Odličan meč na stadionu Pod Bijelim brijegom

Avaz Sport

13.3.2019

Mostar: Remi Zrinjskog i Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Nogometaši Sarajeva plasirali su se u polufinale nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine. Bordo tim je u revanš meču četvrtfinala u Mostaru savladao Zrinjski minimalnim rezultatom 1:0 i tako s ukupnih 2:0 osigurao plasman u ovu fazu najmasovnijeg takmičenja u državi. Prije samog početka meča održana je minuta šutnje za Krešmira Bandića, golmana Širokog Brijega koji je nedavno preminuo. 

Početak utakmice protekao je mirno i bez većih uzbuđenja. U 4. minuti Velkoski je ubacio loptu, ali su se domaći uspjeli riješiti nezgodne situacije pred svojim golom. Dvije minute kasnije nakon odlične akcije Zrinjskog, udarac Šovšića fenomenalno je zaustavio golman Sarajeva Vladan Kovačević. U nastavku je Sarajevo bilo nešto konkretnije. Prvo je šutirao Hebibović, a onda i Ahmetović, ali se golman Zrinjskog ispriječio i sačuvao svoju mrežu. 

U 16. minuti Rustemović je pokušao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola. U nastavku nije bilo uzbuđenja, a Zrinjski je bio nešto aktivniji. U 31. minuti "Plemići" su imali veliku priliku, ali je Damir Šovšić loše šutirao iz odlične pozicije. Tri minute kasnije Rustemović je ponovo pokušao iz daljine, ali je lopta otišla pored desne stative. U 36. minuti gosti iz Sarajeva imali su novu veliku priliku. Rahmanović je šutirao, ali mu je ponovo Brkić sjajno odbranio, pa su do odlaska na odmor mreže mirovale. 

U 48. minuti Gojković je glavom šutirao nakon kornera, ali je lopta otišla daleko od gola. Tri minute kasnije Sarajevo je izvelo korner, ali je Lazić šutirao preko gola. U 53. minuti Čirjak je šutirao s distance, ali je njegov udarac otišao daleko pored gola. U nastavku nije bilo većih uzbuđenja.  Zrinjski je imao posjed lopte, ali je dojam bio da Sarajevo kontrolira utakmicu. U 62. minuti  s tribina je na teren doletio topovski udar, koji je  eksplodirao u blizini Rahmanovića. Nogometaš Sarajeva je nakratko napustio teren, ali se ubrzo vratio u igru. 

U 67. minuti domaćini su imali ozbiljan napad, ali je na kraju Galićev centaršut u korner izbacio Mujakić. U 73. minuti Sarajevo je novu priliku imalo nakon kornera. Mujakić je šutirao, a lopta se od Kadušića odbila u ruke golmana Zrinjskog. Tri minute kasnije Filipović je uputio oštar centaršut, a golman Sarajeva Kovačević uz malo problema uhvatio loptu. U 78. minuti bila je nova opasnost pred golom gostiju. 

Kadušić je dubinskom loptom pronašao Barišića, a ovaj se spetljao, pa je odbrana Sarajeva intervenirala. U 90. minuti veliku priliku za mostarski klub imao je Mandić. Izašao je sam pred golmana Sarajeva, pokušao ga lobovati, ali se nije snašao. Sarajevo je do pobjede došlo u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je Benjamin Tatar zatresao mrežu domaćina za veliko slavlje bordo tima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.