DOMAĆI NOGOMET

Široki Brijeg i u Banjoj Luci pobijedio Borac i prošao u polufinale Kupa BiH

Odigran revanš meč četvrtfinala

Kup BiH: NK Široki Brijeg u polufinalu. Arhiv

Avaz Sport

13.3.2019

NK Široki Brijeg posljednji je polufinalista Kupa Bosne i Hercegovine. Širokobriježani su u revanš meču četvrtfinala u Banjoj Luci savladali Borac rezultatom 1:0 i tako s ukupnih 3:1 prošli dalje. 

U uvodnim minutama meča gledali smo početno ispitivanje snaga. U 8. minuti Borac je imao prvi pokušaj preko Ćosića, ali je lopta otišla pored gola. U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena uz dosta prekršaja. U 14. minuti  novu priliku za domaće imao je Saša Kajkut, koji je dobio loptu i prošao po desnoj strani, ali je njegov centaršut bio slab. Samo minutu kasnije Široki Brijeg je došao do vodstva, a strijelac za goste bio je Bagarić. 

I nakon postignutog gola, tim s Pecare nastavio je s napadima. U 19. minuti lopta je završila u mreži Borca, ali je prije toga napad Širokog prekinut zbog ofsajda Bagarića. Nedugo zatim Mojović je bio u prilici za Borac, ali je njegov udarac glavom odbranio Bilobrk. U 22. minuti Ćosić je imao dobar po lijevoj strani, ali je odbrana Širokog otklonila opasnost. U nastavku nije bilo uzbuđenja i ritam utakmice je bio opao. U 31. minuti Vranješ iz slobodnjaka šutirao preko gola. Do kraja prvog poluvremena desio se po jedan napad na obje strane, ali je bilo bezopasno i na odmor se otišlo pri minimalnim vodstvom Širokog Brijega. 

U 47. minuti  Bagarić je bio u napadu, ali je izgubio loptu bez prekršaja. Devet minuta kasnije domaćini su imali veliku priliku kada je Janičić pokušao glavom, ali je njegov udarac odbranio golman Širokog. U 57. minuti  Vranješ je zatresao mrežu gostiju, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Nakon toga igralo se nešto tvrđe i bez prilika, što je odgovaralo Širokom. U 71. minuti Borac je imao opasan napad. Kajkut je pokušao ostaviti loptu za Jakupovića, ali nije uspio. U posljednjim desetak minuta meča ritam utakmice je bio opao, te je Široki na kraju upisao i drugi trijumf protiv banjalučkog kluba. 

Podsjećamo, ranije danas plasman u polufinale osigurali su OFK Sloga Gornje Crnjelovo, NK TOŠK Tešanj i FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.