DOMAĆI NOGOMET

Nekoliko grešaka arbitra nije utjecalo na rezultat

Održana vanredna sjednica u Sarajevu

Utvrđeni ključni momenti suđenja na utakmici

Avaz.ba

13.3.2019

Komisija za suce i suđenje NS FBiH na vanrednoj sjednici održanoj večeras, na koju su pozvani i članovi Komiteta za suđenje NS/FS BiH, postupajući po žalbi FK Velež, a na osnovu pravilnika o sucima i suđenju NS/FS BiH izvršila je pregled cijelog toka utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež, koju su sudili sudija  Kenan Bajraktarević, asistenti Mario Grgić, Filip Jarić i sudija Ilija Živković.

Nakon detaljnog, stručnog i objektivnog pregleda svih dijelova utakmice, komisija je zaključila da suđenje na pomenutoj utakmici nije direktno utjecalo na rezultat i konačan ishod utakmice, ali da je suđenje na utakmici odigranoj na teškom terenu i uz veliki naboj i medijski pritisak pratio i određeni broj grešaka sudačkog tima.

Utvrđeni su sljedeći ključni momenti suđenja na pomenutoj utakmici i to: 

1. Postignuti pogodak FK Goražde je bio potpuno regularan.

2. Poništeni pogodak FK Velež zbog ofsajd položaja je opravdano poništen, odlukom suca asistenta koji je bio dobro pozicioniran.

3. Nije bilo dosuđenih kaznenih udaraca a ni propusta u tom segmentu suđenja.

4. Nije bilo disciplinske mjere- crvenih kartona, niti pogrešaka u tom segmentu suđenja.

5. Nije bilo dosuđenih prekršaja u blizini kaznenog prostora a niti propusta kod dosuđivanja u toj zoni. 

6. Glavni sudija utakmice po teškom terenu se dobro kretao i nalazio u blizini mjesta događaja kod svih ključnih momenata utakmice.

 

Komisija za suce i suđenje NS FBiH zaključila kako je uprkos ogromnom medijskom pritisku izvršila potpuno objektivan pregled cijelog toka utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.