SAOPĆENJE

Nogometni savez BiH se u potpunosti ogradio od bilo kakve nadležnosti za meč Goražde - Velež

Komisija za suđenje NS Federacije jedina odgovorna. Nogometni savez BiH

Avaz Sport

14.3.2019

Nogometni savez BiH oglasio se zvaničnim saopćenjem u vezi sa spornom utakmicom 17. kola Prve lige FBiH u kojoj je Goražde porazilo Velež 1:0, a nakon čega su gosti iz Mostara uložili velike proteste na suđenje tog meča.

- NSBiH izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde - FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja. Komitet za sudije i suđenje NSBiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni NSBiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije - navodi se u saopćenju NSBiH.

Nakon toga, saopćeno je da bi ovih problema bilo puno manje kada bi postojao barem minimum saradnje između nadležnih komiteta NSBiH i NSFBiH.

- Komisija za sudije i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na spomenutoj utakmici. NSBiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao barem minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija NSBiH i NS Federacije BiH - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.