SPORT SPAJA

FK Sloga GC zahvalio FK Klis: Budite ponosni na sebe, jučer nije bilo poraženih, fudbal je pobijedio

Igrači dočekani i ispraćeni s utakmice aplauzom

Kup BiH: Detalj s jučerašnje utakmice. M. Kadrić

Avaz Sport

14.3.2019

Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova, član Prve lige bh. entiteta RS, zahvalio je na gostoprimstvu FK Klis iz Buturović-Polja, iz Druge lige “jug” Federacije BiH na gostoprimstvu i korektnom odnosu svih aktera tokom jučerašnje revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Njihovo obraćanje prenosimo u cijelosti: 

- Fudbalski klub Sloga iz Crnjelova, sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem na čelu, želi da iskaže veliku zahvalnost Fudbalskom klubu Klis na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice, kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću publiku. Bilo nam je zadovoljstvo biti vaš gost u prethodna dva dana. Dočekali ste nas onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji. Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju. 

Pokazali ste da znate organizirati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi. Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki. 

Hvala i vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik. Naprotiv, oni su naše igrače dočekali i ispratili s utakmice aplauzom.  

Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima. Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba jučer bio medijski najgledaniji događaj u državi. Sport spaja ljude. Jučer nije bilo poraženih. Fudbal je pobijedio - piše u iskrenom obraćanju FK Sloga.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.