REAKCIJE

FK Željezničar: Poduzmite mjere za regularnost takmičenja u našoj zemlji

Iz kluba s Grbavice se oglasili potaknuti posljednjim dešavanjima u bh. fudbalu

FK Željezničar: Borba se treba voditi samo na terenu. Ilustracija

Avaz Sport

14.3.2019

Ne stišavaju se reakcije u vezi s utakmicom 7. kola Prve lige FBiH između Goražda i Veleža, koja je podigla dosta prašine u bh. nogometu. Sada se oglasio i FK Željezničar, a najtrofejniji sportski kolektiv u državi uputio je apel nadležnim organima da preuzmu adekvatne mjere da bi se sačuvala regularnost takmičenja. Saopćenje FK Željezničar prenosimo u cijelosti:

FK Željezničar kao najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini apelira na nadležne organe da poduzmu sve određene mjere da bi sačuvali regularnost takmičenja Prve lige Federacije BiH, ali i ostalih fudbalskih takmičenja u našoj zemlji. 

Potaknuti posljednjim dešavanjima u bh. fudbalu vezanim za nezadovoljstvo pojedinih klubova s bogatom tradicijom na regularnost takmičenja i suđenje na utakmicama, FK Željezničar se osjeća odgovornim da apelira na nadležne organe da preuzmu određene mjere da bi pobjednika na terenu odlučivala jedino igra dvije ekipe na terenu.

Ne želimo da se naš fudbal u medijima u regionu, ali i šire, prezentira eventualno spornim sudijskim odlukama na utakmicama, nego lijepim pričama poput one jučerašnje iz Konjica sa susreta četvrtfinala finala Kupa BiH. 

Za kraj, želimo sreću svim klubovima u borbi za ostvarivanje svojih ciljeva i nadamo se da će se borba za iste voditi samo na zelenom terenu - stoji u saopćenju kluba s Grbavice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.