DOMAĆI NOGOMET

Hadžić i Šilić vjeruju u plasman Sarajeva i Širokog u finale

Ulogu favorita moraju potvrditi na terenu

Hadžić i Šilić: Zadovoljni žrijebom. Fena

Fena

19.3.2019

Fudbaleri Sarajeva igrat će protiv ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, dok će se u drugom meču sastati Široki Brijeg i TOŠK iz Tešnja, odlučeno je današnjim žrijebom u Nogometnom savezu BiH.  

Koordinator za sportski segment FK Sarajevo Emir Hadžić zadovoljan je žrijebom, s obzirom na to da je Sarajevo dobilo slabijeg protivnika.

- U prošloj fazi takmičenja imali smo jednog od najtežih protivnika, uspjeli smo proći i znamo svoj cilj. Očekuju nas tri teške utakmice u prvenstvu, tako da nam je drago što nismo izvukli Široki Brijeg. Protivnik nije lagan, ali nadamo se prolasku u finale - izjavio je Hadžić nakon žrijeba. 

Trener OFK Sloga Gornje Crnjelovo Senad Hadžić naglašava da je njegova ekipa dobila najtežeg protivnika, ali i da se nada pozitivnom rezultatu.

- Mi smo mladi klub koji pravi velike rezultate. Ovo je veliki korak za nas i radujemo se da možemo pokazati da smo veliki, a ne mali klub - ističe Hadžić.  

Široki će igrati protiv TOŠK-a, a sportski direktor kluba Dalibor Šilić ističe da Širokobriježani ulogu favorita moraju potvrditi na terenu.

- TOŠK je slabiji protivnik na papiru, ali morat ćemo to pokazati na terenu. Objektivno smo favoriti i očekujemo prolaz u finale - rekao je Šilić.  

Prvi mečevi na rasporedu su 3. aprila, a domaćini su Sloga i Široki Brijeg, dok se uzvratni susreti igraju sedam dana kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.