DOMAĆI NOGOMET

Aleksandar Vasić novi trener Drine iz Zvornika

Posjeduje UEFA A licencu

Vasić: Imao priliku raditi u Drini kao pomoćni trener. Facebook

Avaz Sport

20.3.2019

Nakon odlaska Milanka Bošnjakovića u ekipu Zvijezde 09, uprava Drine iz Zvornika brzo je reagirala i na njegovo mjesto imenovala Aleksandra Vasića, koji je ponikao u zvorničkom prvoligašu, dugo igrao za dosta klubova i ogledao se kao trener u matičnom klubu u mlađim selekcijama i sa prvim timom.

Kao omladinac otišao je u Vojvodinu iz Novog Sada, potom igrao za beogradski Partizan, Obilić, Rudar iz Ugljevika, Laktaše, a dvije godine je proveo u Švedskoj.

Radio je kao pomoćni trener, dok je Drina igrala u Premijer ligi BiH, Veljku Cvjetinoviću, Cvijetinu Blagojeviću, Srđanu Bajiću, Draganu Mićiću i drugima. Posjeduje UEFA A licencu.

– Zahvalan sam upravi Drine, koja je prepoznala moj rad i dala mi priliku da se dokažem još jednom, ovaj put kao trener u seniorskom sastavu matičnog kluba. Situacija je veoma teška, ali uz naporan rad i zalaganje svih igrača, u koje vjerujem, i uprave kluba, mislim da možemo ostvariti cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi. Vremena nema mnogo, jer nas u subotu očekuje teška utakmica sa ekipom Kozare. Pozivam i naše vjerne navijače da nas podrže jer će nam njihova pomoć biti itekako potrebna. Želio bih da zahvalim Milenku Bošnjakoviću, koji je dobro radio i ostavio mi spremnu ekipu – rekao je Vasić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.