DOMAĆI NOGOMET

Čelik odustao od odlaska u Međugorje i sve će treninge odraditi u Zenici

Jesenji dio prvenstva započeli dobro

Zenica: Održan prvi trening Čelika nakon pobjede u Tuzli protiv Slobode. Fena

Avaz.ba

21.3.2019

Velika gužva u hotelu i činjenica da glavni teren nije u dobrom stanju bila je motiv Čeliku da otkaže rezervaciju i odlazak na mini pripreme u Međugorje, kazao je trener Džihat Arslan (Cihat), koji se sinoć iz Turske vratio u Zenicu te danas održao i prvi trening nakon pobjede u Tuzli protiv Slobode rezultatom 1:0.

- Sve treninge ćemo odraditi u svom gradu i na našim terenima. Na pripreme sam želio otići da bi ekipa bila zajedno, da bi bili pod kontrolom i da bismo radili dva treninga dnevno. Ali, prelazimo na drugi plan. Opet ćemo raditi dva puta dnevno, a danas ćemo znati gdje će igrači imati odmor između dva treninga, dok će samo navečer ići kućama - najavljuje Arslan.

Lakše povrede

Zbog lakših povreda posebno su danas trenirali Nermin Jamak, Sanjin Lelić, Dušan Hadžić i Luka Miletić, ali svi oni bi, kao i Anel Dedić, koji zbog povrede nije igrao protiv Slobode, trebali biti spremni do narednog meča, koji će u nedjelju, 31. marta, na Bilinom polju igrati protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

- Krenuli smo dobro, ali, ako ne nastavimo s dobrim radom, neće biti dobro. Ova reprezentativna pauza je korisna za ekipe koje su slabo startale, a za ekipe koje su dobro, kao što je i naša, pauza nije dobra. Međutim, ne smijemo dozvoliti da izgubimo motivaciju koju ima naša ekipa. Na to ćemo i obratiti pažnju tokom pauze - kaže Arslan. 

Čelik je i jesenji dio prvenstva započeo dobro te ubilježio domaće pobjede protiv Željezničara i Zrinjskog i remi protiv Sarajeva.

- Gledao sam utakmicu Mladosti na gostovanju kod Željezničara. Naš naredni protivnik u gostima igra puno bolje, zato moramo biti vrlo oprezni. Ali, mi znamo našu snagu i to ćemo nastojati pokazati i na terenu. Međutim, i protivnik ima svoje planove pa se mora imati respekta. Moramo ih vrlo ozbiljno shvatiti, jer su vrlo ozbiljna ekipa - smatra Arslan, koji želi, kako kaže, ponovo pobijediti za svoje navijače. 

Riješene brige

Arslan ističe kako su osvojenih 10 bodova iz četiri meča zadovoljavajući, da su praktično time riješili i brige oko opstanka, ali da to uvijek nije dobro za ekipu.

- Ovo što je prošlo, bio je uspješan period, koji moramo staviti po strani. Moramo nastaviti nadogradnju tog uspjeha. Ne bi bilo dobro da kažemo da je ovo dovoljno - ističe Arslan. 

Iskusni veznjak Jamak, koji trenira po posebnom programu, napominje kako su oni i jesenas pokazali da su ozbiljan tim, koji su pojačanjima tokom zimske pauze te promjenom na klupi i dolaskom trenera Arslana, samo dodatno i ojačali.

- Uvele su se i neke druge promjene. Radimo jako dobro i mi nismo iznenađeni što igramo dobro i što imamo ovoliko bodova. Mislim da smo u sve četiri utakmice pokazali da smo kvalitetna ekipa i da smo sve ekipe i nadigrali - smatra Jamak. 

Bez kalkulacija 

Dodaje kako ne želi kalkulirati da li će na kraju izboriti i izlazak na evropsku scenu. 

- Ova ekipa je čvrsto na zemlji. Ne razmišljamo o izlasku u Evropi, ali ćemo igrati i pokušati osvojiti što više bodova - kaže Jamak.

Ističe kako je Mladost njihov veliki dužnik, jer ih je jesenas na Bilinom polju porazila s 0:3.

- Mislim da će biti jako dobra utakmica, a nakon naših dobrih rezultata, vjerujem da će biti pun stadion. Mladost je dobra i kvalitetna ekipa, koja je također kandidat za izlazak u Evropu - napominje Jamak.

Zbog gostovanja reprezentacije u Zenici, gdje će "Zmajevi" u utorak igrati i kvalifikacijsku utakmicu za Euro protiv Grčke, Čelik će do tada sve treninge raditi na stadionu Kamberovića polje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.