DOMAĆI NOGOMET

NK Široki Brijeg dao saglasnost da se revanš utakmica polufinala Kupa BiH igra na stadionu TOŠK-a

Odličan potez bh. premijerligaša

Tešanj: Gradski stadion Luke. Facebook

Avaz Sport

23.3.2019

Voljom žrijeba u polufinalu nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine bi se trebali sastati NK Široki Brijeg i TOŠK iz Tešnja. Prvi meč igrat će se na Pecari 3. aprila, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije. 

Ipak, mnogo je prašine u bh. nogometnoj javnosti diglo pravilo NSBiH, koje nalaže da se polufinale najmasovnijeg takmičenja u BiH mora igrati na licenciranom premijerligaškom stadionu.

Takmičarska komisija NSFBiH odbila je prijedlog TOŠK-a da se revanš meč igra u Tešnju. Nakon odbijenice iz Saveza, TOŠK je uputio zahtjev Širokobriježanima da se susret ipak odigra na stadionu Luke u Tešnju.

NK Široki Brijeg danas je izdao važno saopćenje u kojem su dali saglasnost da se revanš meč Kupa BiH protiv TOŠK-a igra u Tešnju. Ovaj gest Širokobriježana svakako je za veliku pohvalu.

- Obavještavamo sportsku javnost u Bosni i Hercegovini kako je NK Široki Brijeg pozitivno odgovorio na upit NK TOŠK Tešanj i dao saglasnost da se uzvratna utakmica polufinala Kupa BiH odigra na Gradskom stadionu Luke u Tešnju. O ovom stavu obavijestili smo i Nogometni savez Bosne i Hercegovine čiji organi trebaju donijeti konačnu odluku o mjestu odigravanja uzvratne utakmice polufinala najmasovnijeg takmičenja u državi - poručili su iz NK Široki Brijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.