DOMAĆI NOGOMET

Velež prokockao dva gola prednosti: Olimpik u finišu derbija stigao do boda

Meč obilježile mnogobrojne varnice na terenu

Stadion Otoka: Remi Olimpika i Veleža. FENA/Haris Dedović

Avaz Sport

24.3.2019

U velikom derbiju 19. kola Prve lige FBiH na stadionu Otoka u Sarajevu Olimpik i Velež remizirali su rezultatom 2:2. Okršaj dvije ekipe koje se bore za plasman u Premijer ligu BiH obilježile su velike varnice. 

U prve četiri minute nije bilo uzbuđenja. U 7. minuti došlo je do prvih varnica na terenu. Verbalni sukob počeo je nogometaš Veleža Vehabović nakon što je udario Handžića. Potom su se u opću gužvu uključile i klupe s rezervnim igračima i trenerima, ali nakon intervencije sudija igra se nastavila. U 9. minuti Velež je imao veliku priliku da dođe u vodstvo, ali je Fajić pogodio stativu. 

U 13. minuti Brandao je šutirao, no pogodio je samo igrača Olimpika. Tri minuta kasnije Olimpik je pokušao preko Adnana Osmanovića, ali je sarajevski klub izborio samo korner. Nakon toga, domaćini su imali još jednu priliku, međutim, promjene rezultata nije bilo. 

Velež je u vodstvo došao u 24. minuti, kada je nakon loše reakcije odbrane domaćih, Seid Behram pogodio mrežu Olimpika za 1:0 i veliko slavlje gostujućih navijača. U 27. minuti ponovo je izbila tuča između nogometaša, ali se sve brzo smirilo i meč je nastavljen. Dvije minute kasnije Brandao je pokušao glavom, ali mu je udarac odbranio Trifković. 

U 38. minuti mostarski klub udvostručio je vodstvo. Veliku grešku napravio je golman Olimpika Trifković, Brandao mu je ukrao loptu, a Fajić se a majstorski način poigrao s domaćim igračima i pogodio za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.    

Prvi u nastavku zaprijetili su domaći kada je u 48. minuti Stojanović šutirao s nekoliko metara, ali je njegov udarac odbranio čuvar mreže Veleža. U 54. minuti Behram je sjajno ubacio, a pred golom Olimpika se nije najbolje snašao Brandao. Dvije minute kasnije sarajevski tim imao je veliku priliku, ali je Đoko Milović pogodio prečku i promjene rezultata nije bilo. 

U 65. minuti Samir Radovac je bio oboren u kaznenom prostoru, a sudija Dragan Petrović iz Banje Luke pokazao na penal za Olimpik. Siguran s bijele tačke bio je Adnan Osmanović, koji je smanjio prednost Veleža na 2:1. U 78. minuti Olimpik je imao priliku iz dva slobodna udaraca, ali u oba slučaja nije bilo opasnosti po gol gostiju.  "Vukovi" su pokušavali svim snagama doći do izjednačujućeg pogotka, a u tome su uspjeli u 90. minuti kada je mrežu Veleža, nakon sjajnog poteza, pogodio Samir Radovac. Nakon gola Olimpika za 2:2, trener "Vukova" Esad Selimović slavio je pogotak svog tima, nakon čega je pogođen predmetom s tribine gdje su se nalazili navijači Veleža. 

Rezultati by SofaScore
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.