PREMIJER LIGA Sarajevo dočekuje Zrinjski

Duel na Koševu trasira put ka tituli?

Nadam se da smo ovu pauzu dobro iskoristili, da smo se osvježili, a što se tiče igračkog kadra, nemamo nikakvih problema

G. ŠUMAR
30.03.2019 08:38

Može li bordo tim u subotu trasirati put do titule?

Prvoplasirani bordo tim večeras (19 sati) na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekuje drugoplasirani Zrinjski u okviru 24. kola Premijer lige BiH. S obzirom na to da je razlika između rivala iz Sarajeva i Mostara devet bodova, današnja utakmica može donijeti mnogo i jednoj i drugoj ekipi.

Prema MOZZART kladionici, Sarajevo je na favorit na domaćem terenu. Kvota na pobjedu izabranika Husrefa Musemića iznosi 1,95, na remi 3,30, dok se na trijumf Zrinjskog nudi kvota od 3,80.

Igrački kadar

- Utakmica je veoma bitna, jer nama pobjeda može olakšati završnicu, ali može i, s druge strane, dovesti u neizvjesnost borbu za prvo mjesto. U relativno kratkom vremenu sastajemo se treći put sa Zrinjskim, mi smo dva puta bili bolji, u utakmicama Kupa BiH, ali to su bile utakmice koje su bile, da tako kažem, knap - rekao je Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, te je dodao:

- Možda se se u tim duelima neke stvari mogle okrenuti i u drugom pravcu.

Prvi koševski strateg ističe da maksimalno poštuje i respektira aktuelnog prvaka.

- Vjerovatno i oni imaju neke svoje kombinacije. Nadam se, međutim, da smo ovu pauzu dobro iskoristili, da smo se osvježili, a što se tiče igračkog kadra, nemamo nikakvih problema. Nemamo ni “kartoniranih” ni povrijeđenih igrača - napominje Musemić, koji je sigrno glavni krivac za ovosezonski plasman kluba s Koševa.

Zrinjski, za razliku od Sarajeva, ima mnogo problema sa povredama. Hrvoje Barišić ima tri žuta kartona, a upitan je nastup povrijeđenih Damira Šovšića, Dalibora Veselinovića, ali i Miloša Filipovića.

- Nema veze ko će igrati... Vidjeli ste kako smo mi izgledali u prošlom kolu, prije 14 dana protiv Krupe. Jednostavno, bio je takav dan da ekipa nije mogla više... Nama je bitno da smo se uspjeli osvježiti u ovoj reprezentativnoj pauzi, bar se nadam da je bilo tako te da ne možemo izgledati ni približno kao što je to bilo protiv Krupe. Ne da me ne interesira ko će igrati nego, jednostavo, nismo time opterećeni. Naš cilj je jasan, normalno, uz dužno poštovanje i respekt prema protivniku. Imamo sve igrače na raspolaganju, a na nama je da pokušamo odabrati najbolje - naglašava Musemić.

Startna postava

Ističe da nije bitno ko će početi utakmicu.

- Stalno ponavljam igračima da svako ko dobije šansu, bez obzira na minutažu, treba dati svoj doprinos –dodao je trener Sarajeva.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Crepulja: Veliki ulog

Veznjak bordo tima Ljuban Crepulja najavljuje veoma tešku utakmicu.

- Predstojeća utakmica ne rješava prvenstvo, jer imamo još mnogo da igramo (ukupno 10. kola, op. a.). To je, međutim, duel u kojem i jedna i druga ekipa mogu mnogo dobiti - rekao je Crepulja.

Navijačka groznica

Udruženje navijača FK Sarajevo pozvalo je sve pristalice FK Sarajevo da danas od 12 sati dođu na druženje u prostorije UNFKS.

- Doprinesite svojim prisustvom radu sjeverne tribine. Polazak na stadion planiran je za 18 sati - saopćeno je iz UNFKS-a.

Komentari

NA VRH