PREMIJER LIGA BIH

Zeničani žele nastaviti uspješan niz: Uz podršku navijača do nove pobjede

Pauza nam nije odgovarala jer smo imali visoku formu i uspješan niz, kaže trener Arslan

„Robijaši" će i u ovom meču biti 12. igrač Čelika. D. Jurišić

D. J.

31.3.2019

Nakon reprezentativne pauze u prvenstvu nogometaši Čelika će večeras (19 sati) na svom stadionu Bilino polje u komšijskom derbiju dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Prema MOZZART kladionici, Čelik je favorit na domaćem terenu. Kvota na pobjedu izabranika Džihata Arslana (Cihat) iznosi 2,00, na remi 3,25, dok se na trijumf Mladosti nudi kvota od 3,70.

Prilika za revanš

Zenički tim je u dosadašnjim prvenstvenim utakmicama s ekipom Mladosti upisao četiri pobjede, tri remija i pet poraza. Posebno je bio „bolan" onaj iz jesenjeg dijela prvenstva kad su nogometaši iz Doboja kod Kaknja slavili na Bilinom polju rezultatom 3:0 i tako pokvarili 30. rođendan navijača Čelika, popularnih „Robijaša".

- Ovo je dosta važna utakmica. Pauza nam nije odgovarala jer smo imali visoku formu i uspješan niz. Želimo nastaviti s tim i upisati novu pobjedu i dodatno se približiti vrhu tabele -rekao je šef stručnog štaba Čelika Arslan.

Optimista je i stoper Luka Miletić.

Sjajna atmosfera

- U našoj ekipi vlada vrhunska atmosfera. Puni smo samopouzdanja, dobro treniramo i to nam se vraća odličnim rezultatima. Moram dodati da mi je drago što se ovako velik klub poput Čelika više ne bori za opstanak.

Ako smo koncentrisani na teren, onda sigurno dolazimo do novog trijumfa -rekao je stoper „Crno-crvenih", Luka Miletić, i pozvao navijače da u što većem broju dođu na nedjeljnu utakmicu.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj sena sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.