NOGOMET

Željo gostuje u Gabeli: Potvrditi status favorita

Nije bilo nekih laganih pobjeda i ne očekujemo laganu utakmicu, kaže Osim

Stevanović: Vraća se u ekipu. Arhiv

N. D.

31.3.2019

Fudbaleri Željezničara danas će gostovati u Gabeli, gdje će pokušati doći do nova tri boda koja bi značila mnogo u borbi za mjesto koje vodi u Evropu. Tim s Grbavice protiv GOŠK-a ima najbolju moguću statistiku, obzirom da su u svih pet gostujućih ogleda pobijedili, ali u ekipi su svjesni da tradicija ne igra ulogu i da će se na terenu morati izboriti za ono što ih zanima.

Prema MOZZART kladionici, Željezničar je favorit. Kvota na pobjedu izabranika Amara Osima iznosi 2,00, na remi 3,20, dok se na trijumf GOŠK-a nudi kvota od 3,70.

Fizička sprema

- GOŠK je čudo iskreno, sa takvim sredstvima kako opstaju, ako pogledate koliko su bodova osvojili protiv Željezničara i Sarajeva sve će vam biti jasno. Ne možemo otići tamo i reći mi ćemo lagano i to je to. Po imenu kluba, po rezultatima bi trebali biti favoriti, ali ne može se iz jednačine izbaciti teren koji je takav kakav je i činjenica da su oni davljenici. Nije bilo nekih laganih pobjeda, to sve znamo, ne očekujemo laganu utakmicu, igraćemo maksimalno angažovano, tako smo se i spremali za ovaj susret - rekao je trener „Plavih" Amar Osim.

U kombinaciji za tim neće biti Denisa Sadikovića koji je povrijeđen, a reprezentativnu pauzu stručni štab je iskoristio kako bi podigao fizičku spremu kod pojedinih igrača.

Treća pozicija

- Neke smo igrače planirali podići na fizičkoj spremi tokom reprezentativne pauze, sa nekima smo uspjeli. Ermin Zec nije još sto posto spreman, ali je tu, zadovoljan sam njegovim stanjem - rekao je Osim.

Inače, Željezničar je nakon lošeg starta proljeća, uspio uhvatiti formu, pa u tri posljednja meča nije poražen. Ubilježene su dvije pobjede i jedan remi i trenutno „Plavi" drže toliko željenu treću poziciju na tabeli. Za meč u Gabeli u tim se vraća Siniša Stevanović, koji je propustio utakmicu protiv Zvijezde zbog žutih kartona.

Podrška grada 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak potpisali su ugovor o finansijskoj podršci u 2019. godini timu s Grbavice. Inače, Skaka je nakon potpisa podsjetio je Grad Sarajevo prošle godine sa 200.000 KM podržao izgradnju novog travnatog terena na Grbavici, čime su stvoreni uvjeti za odigravanje međunarodnih utakmica.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.