FK ŽELJEZNIČAR Povratnik na klupu Plavih pred sutrašnji derbi

Amar Osim gradonačelniku Skaki: Fino radno mjesto imate

A. Č.
05.04.2019 14:27

Foto: S. Saletović

Čuvena je izjava Amara Osima poslije jednog derbija na Grbavici koji je završen 1:1 - ''A, evo, vidite, slave kao da smo Mančester junajted'', otprilike je kazao Osim.

Bod je tada nekada Sarajevo osvojilo na Grbavici i to je bilo veliko. Željo je u to vrijeme, s početka stoljeća, dominirao nad svima, pa je radost igrača ljutog rivala bila razumljiva.

Danas je, konkretno ove sezone, situacija radikalno drugačija. Sarajevo je prvo na tabeli i igra sigurno najljepši fudbal u BiH (bez obzira na skorašnju rezultatsku krizu), a Željezničar se grčevito bori da se suštinski popravi i izbori plasman u Evropsku ligu.

Trener Želje imao je dosta uspjeha u derbijima, posebno na početku svoje karijere, no često je znao reći da te utakmice nisu ključne, koliko su bitne one manje.

- Prvo da zahvalim gradonačelniku Skaki na prijemu. Fino radno mjesto imate, u Vijećnici - kazao je Osim i dodao da će Željo učiniti sve da utakmica sutra prođe u dobroj atmosferi.

- Igramo na Dan grada Sarajeva, ovo je mislim prvi put da je takav slučaj. Inače, malo se priča o Danu oslobođenja. Trebamo se potruditi da utakmica prođe u prijateljskom tonu i da ljudi imaju šta poslije prepričavati - riječi su Osima.

On je kazao također da je 17 bodova tačan pokazatelj u razlici između dva tima, ali da tu u derbiju ne mora ništa da znači.

Prije utakmice delegacije oba kluba bili su i na prijemu kod gradonačelnika Abdulaha Skake.

Komentari

NA VRH