DOMAĆI NOGOMET

Tuzla City slavila u Doboju kod Kaknja, Radnik i Čelik podijelili bodove

Ubiparip dvostruki strijelac za tuzlanski klub

Tuzla City savladala Mladost DK. Arhiv

Jasmin Alibegović

6.4.2019

Odigrane su prve dvije utakmice 25. kola nogometne Premijer lige BiH. Tuzla City je u Doboju kod Kaknja savladala Mladost rezultatom 2:0. 

Na početku meča nije bilo uzbuđenja. Tuzla City je povela u 14. minuti kada je Isaković srušio Crnkića, a sudija pokazao na penal. Siguran realizator s bijele tačke bio je Vojo Ubiparip za 1:0. U 19. minuti  Anđušić  se našao u velikoj šansi, ali mu je Fejzić sjajno odbranio. U nastavku je Mladost vršila pritisak, ali je odbrana gostiju iz Tuzle djelovala sigurno. Do kraja prvog poluvremena gledali smo ne baš tako zanimljiv nogomet i promjene rezultata nije bilo. 

U drugom poluvremenu domaćinu si više napadali, ali se Tuzla City sjajno branila. Mladost je imala nekoliko opasnih situacija pred Fejzićem, ali nije bilo završnog udarca. U 62. minuti Arežina je fenomenalno izveo slobodan udarac, ali je Fejzić  bio na visini zadatka. U 80. minuti ponovo je Fejzić sjajno odbranio slobodnjak Arežini. Konačan rezultat u 86. minuti postavio je Ubiparip kada je uhvatio sjajan volej nakon kornera za 2:0 i ovjeru trijumfa tuzlanskog kluba.  

U Bijeljini je Radnik remizirao s zeničkim Čelikom odigravši meč bez golova. 

Domaćini su bolje otvorili susret i vršili konstantan pritisak na odbranu Čelika. U 10. minuti  nakon velike greške odbrane Čelika, lopta je došla do Đurića koji iz fantastične pozicije nije uspio pogoditi. U 16. minuti Radnik je imao priliku da dođe do gola iz penala, međutim, čudesni Pavlović je odbranio penal Đuriću i ostalo je 0:0. Nakon odbranjenog penala, golman Čelika je imao još jednu sjajnu intervenciju nakon šuta Hadžića. Radnik je i u nastavku bio puno konkretniji. U 32.  Peco je bio u dobroj akciji, ali je njegov šut otišao pored gola.  Čelik se u finišu prvog dijela malo oslobodio pritiska, no do odlaska na odmor mreže su mirovale. 

U 52. minuti Hadžić je šutirao glavom, ali je uzdrmao prečku gola Čelika. Nakon toga nije bilo uzbuđenja i uslijedio je nešto mirniji period utakmice. U 69. minuti Hadžić je imao sjajnu priliku, ali je sa šest metara šutirao preko gola gostiju. Radnik je na sve načine pokušavao da dođe do pogotka, no u tome nisu uspjeli i oba kluba podijelili su bodove. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.