DOMAĆI NOGOMET

Zrinjski u Mostaru savladao Krupu, Široki Brijeg na Pecari bolji od GOŠK-a

"Plemići" ostali u utrci za šampionsku titulu

Jasmin Alibegović

7.4.2019

Mostar: Zrinjski savladao Krupu - Avaz
Mostar: Zrinjski savladao Krupu - Avaz
Mostar: Zrinjski savladao Krupu - Avaz
Mostar: Zrinjski savladao Krupu - Avaz
Mostar: Zrinjski savladao Krupu - Avaz
+1

Odigrana su i dva posljednja susreta 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski je u Mostaru pobijedio Krupu rezultatom 2:0

Zrinjski je kontrolirao igru u uvodnim minutama meča. Veliku šansu domaći su imali već u 5. miniti nakon greške odbrane Krupe, ali je Veselinović sa pet metara šutirao glavom pored gola. Krupa je dobar napad izvela u 13. minuti, Dujaković je bio u dobroj poziciji, ali je Brkić odbranio njegov udarac. Nakon početnog pritiska Mostaraca, Krupa je zaigrala nešto bolje. 

U 24. minuti Krupa je imala stopostotnu šansu. Nakon brze akcije Dujaković je proigrao Nikodjevića, koji je šutirao sa desetak metara, ali je bio izblokiran. Zrinjski je u vodstvo došao u 29. minuti kada je Filipović lijepo ostavio loptu za Ivana Čurjurića koji je prizemnim udarcem a vrha kaznenog prostora matirao Markovića za 1:0. Nakon gola, "Plemići" su kontrolirali igru i na odmor otišli s minimalnom prednošću.

U 54. minuti udarac Palića otišao je visoko preko gola. U nastavk se uglavnom igralo između dva kaznena prostora i bez završnog udarca. U 74. minuti veliku šansu za Zrinjski imao je Filipović, ali njegov udarac sjajno je zaustavio Marković. Zrinjski je u 84. minuti stigao i do drugog gola. Marko Bencun je sjajno pogodio za konačan rezultat i ovjeru pobjede kojom su "Plemići" ustali u utrci za šampionsku titulu. 

Široki Brijeg je opravdao ulogu favorita i na svom terenu savladao GOŠK rezultatom 1:0.

Na otvaranju susreta nije bilo uzbuđenja. Široki je bio nešto konkretniji tim, a domaćini su do pogotka došli u 21. minuti kada je  Dražen Bagarić poslao prizemnu loptu na peterac, a Dino Ćorić  rutinski matirao gostujućeg golmana za 1:0. Nakon primljenog gola, GOŠK je imao dva dobra pokušaja, ali nisu uspjeli pogoditi.  U nastavku se igralo otvoreno s obje strane, ali izostala je prava završnica i domaćini su na poluvrijeme otišli s golom prednosti.  

U 51. minuti nakon greške Ereiza, Ćorluka je bio izblokiran i promjene rezultata nije bilo. Tri minute kasnije Eliomar se našao u dobroj prilici, ali je šutirao pored gola. U 67. minuti golmanu gostiju Koziću lopta je prešla preko noge i umalo završila u mreži. Široki je uspio sačuvati prednost i na kraju zasluženo slavio trijumf. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.