DOMAĆI NOGOMET

Tuzla City protiv Radnika bez trojice važnih igrača

Mirza Varešanović smatra da ima zamjenu za "kartonirane"

Fena

12.4.2019

Tuzla: S današnje pres-konferecije - Avaz
Tuzla: S današnje pres-konferecije - Avaz
Tuzla: S današnje pres-konferecije - Avaz
Tuzla: S današnje pres-konferecije - Avaz
Tuzla: S današnje pres-konferecije - Avaz

Pobjeda u prošlom kolu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja u znatnoj mjeri je smanjila pritisak kod igrača Tuzla Cityja, tako da s puno optimizma gledaju u konačni rasplet u Premijer ligi BiH.

S obzirom na to da su debitanti u bh. nogometnoj eliti, opstanak bi bio veliki uspjeh ekipe Mirze Varešanovića. Potvrdu takvih nadanja očekuju u sutrašnjem susretu protiv Radnika iz Bijeljine.

Tuzlaci će nastupiti bez tri vrlo važna "kartonirana" igrača - Voje Ubiparipa, Nermina Crnkića i Ivana Sesara, ali Varešanović smatra da imaju u rosteru dovoljno igrača za zamjenu.

- Dolazi nam ozbiljna ekipa, koja pretendira na izlazak u Evropu. Bez obzira na to što ćemo nastupiti bez tri važna igrača, očekujem našu pobjedu. Svjestan sam da to neće biti lako realizirati, ali vjerujem u svoje nogometaše koji su u prošlom kolu pokazali šta i koliko mogu – izjavio je Varešanović na današnjoj konferenciji za novinare.

U dvije utakmice s Bijeljincima ove sezone "Plavi" iz Siminog Hana još nemaju pobjedu, a u bilansu imaju samo bod. Branič Samir Efendić kaže kako vjeruje da će se to promijeniti nakon utakmice s Radnikom na Tušnju.

- Protivnik jeste težak, ali mi smo osjetno napredovali na psihološkom i taktičkom planu. Očekujem kvalitetnu utakmicu, a uz dobar pristup i veliku angažiranost, možemo uzeti nova tri boda i uveliko osigurati mirniji nastavak prvenstva - rekao je Efendić.

Tuzla City - Radnik odmjeraju snage sutra na stadionu Tušanj od 16:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.