DOMAĆI NOGOMET Završna faza najmasovnijeg klupskog takmičenja

FK Sarajevo domaćin prve utakmice finala Kupa BiH, trofej se diže na Pecari

Održano žrijebanje

Avaz Sport
12.04.2019 12:56

Kup BiH: FK Sarajevo domaćin prve finalne utakmice

Foto: NSBiH

Žrijebanje domaćina prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2018./2019. obavljeno je danas u kući fudbala u Sarajevu.

U završnu fazu najmasovnijeg takmičenja plasirali su se Sarajevo i Široki Brijeg, a bordo tim će biti domaćin u prvom susretu.

Prvi meč na programu je 8. maja na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, a revanš 15. maja na Pecari u Širokom Brijegu.

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić smatra da domaćinstvo u prvoj utakmici ne mora ništa značiti.

Ne možemo reći ni da je prednost ni nedostatak što prvi meč igramo na domaćem terenu. U četvrtfinalu smo se sastali sa Zrinjskim, koji nam je konkurent za titulu. Bili smo i tada domaćini u prvom susretu i prošli smo dalje, tako da to ništa ne znači. Mi u svaku utakmicu ulazimo s namjerom da pobijedimo i tako će biti i ovaj put - rekao je Hadžić. 

Dalibor Šilić, sportski direktor Širokog Brijega, zadovoljan je što će revanš biti odigran na Pecari.

Priželjkivali smo da prva utakmica bude u Sarajevu i da pokušamo podići trofej pred našim navijačima. Vidjet ćemo da li ćemo uspjeti u tome. Bit će sigurno teško jer Sarajevo ima odličnu ekipu i u dobroj su formi. Susreti Širokog Brijega i Sarajeva su uvijek bili interesantni. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da dođemo do trofeja - poručio je Šilić. 

Komentari

NA VRH