OLIMPIK

Osmanović: Sigurno ćemo prestići Velež

Avaz Sport

12.4.2019

Fudbaleri Olimpika sutra, u okviru 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, gostuju u Novom Travniku.  Tim sa Otoke je apsolutni favorit protiv pretposljednje ekipe na tabeli. 

– Dobro smo se posložili i to se vidi na terenu. Pet pobjeda i remi u šest odigranih utakmica, dovoljno govori o tome u kakvoj smo formi ovog proljeća. Ono što me raduje je činjenica da cijeli tim igra dobro i da se sjajno nadopunjujemo, rekao je Adnan Osmanović, kapiten i najbolji strijelac Olimpika, te dodao da je njegov tim trenutno u odličnoj formi, što pokazuju i rezultati ostvareni u proljetnom dijelu sezone.  

Nakon sjajnog niza Olimpik se primakao na samo jedan bod zaostatka za liderom Veležom.

– I tokom zimske pauze smo govorili da prednost Veleža nije nedostižna... To se pokazalo i u prethodnim kolima. Siguran sam da ćemo ih uspjeti do kraja prestići i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH, optimista je Osmanović.

Slijedi gostovanje u Novom Travniku.

– Oni su nam dužnici još od jesenas. Uspjeli su da nam ‘otmu’ dva boda na Otoci, nakon što smo mi imali prednost od dva gola. Apsolutni smo favoriti, ali opet ostaje da to pokažemo na terenu. Ova polusezona je pokazala da favoriti ne pobjeđuju uvijek, pa ćemo morati pokazati to i na terenu da se ne bismo hvatali za glavu poslije - ističe napadač sarajevskih "Vukova".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.