PREMIJER LIGA

Optimizam u redovima Zrinjskog: “Plavi” su pod većim pritiskom

Očekujem dobru igru protiv Željezničara, kaže trener Slišković

Kjosevski: Predvodi li Željezničar u duelu s aktuelnim prvakom. Arhiv

Ma. P. - N. D.

13.4.2019

Željezničar je, nakon devet kola aktuelne sezone, bio lider, a iako je tim s Grbavice pobijedio Zrinjski u obje ovosezonske utakmice (2:0, 1:0), branilac naslova ući će u današnji derbi (16.30 sati, Mostar) s ogromnih 14 bodova prednosti ispred “Plavih”.

Prema MOZZART kladionici, "Plemići" su favoriti. Kvota na pobjedu domaćeg tima iznosi 1,95, na remi 3,30, dok se na trijumf Željezničara nudi kvota od 3,80.

Neka lav spava

Svima je jasno da je klub s Grbavice odavno u krizi, ali trener Zrinjskog Blaž Slišković o njoj se u najavi derbija Pod Bijelim brijegom slikovito izrazio.

- Oni najbolje znaju razloge loših rezultata i nije na meni da ulazim u neku dublju analizu zašto je to tako. Ipak, Željezničar i dalje ima momčad kojoj je mjesto u vrhu, a znate onu priču o lavu koji spava. Što se nas tiče, bolje je da još malo odspava nego da ga probudimo pričom o krizi - izjavio je Slišković.

Zrinjski u sljedeća dva kola igra derbije protiv Željezničara i Širokog Brijega, koji će dati mnoge odgovore kad su “Plemići” u pitanju.

- Rezultati će u tim utakmicama odrediti u kakvoj ćemo situaciji čekati sami finiš prvenstva. Iza nas su tri uvezane pobjede i samopouzdanje momčadi je sigurno na višem nivou tako da očekujem dobru igru protiv Željezničara – istaknuo je Slišković.

Podrška navijača

Najvatreniji navijači Zrinjskog cijelu ovu sedmicu obilježavaju 25. rođendan, što će biti dodatni motiv za pobjedu Sliškovićeve momčadi.

- Njihov doprinos našim rezultatima je nemjerljiv i mi ćemo pokušati da pobjedom upotpunimo njihovo slavlje - zaključio je trener Zrinjskog.

Fudbaleri Željezničara pred sobom imaju novi težak izazov. Gostovanje u Mostaru dolazi nakon bolnog poraza (0:3) protiv Sarajeva na Grbavici. 

Analizirali rivala 

Zrinjski čeka kao zapeta puška da iskoristi posrtanje „Plavih“ u prošlom kolu, ali isto kako može donijeti još težu situaciju u borbi za Evropu, ta utakmica Želji može donijeti gotovo potpuni oporavak. Dobar rezultat iz Mostara mogao bi biti prekretnica pred ulazak u završnicu prvenstva.

Ekipa se od jučer nalazi u karatninu u Međugorju, a ekspedicija je u Hercegovinu otputovala bez puno pompe, „olakšani“ kaznama za prikazano u derbiju. 

– Teško je poslije izgubljenog derbija vratiti ekipu, ali kroz razgovor i treninge pokušali smo da ih dignemo. U Mostaru nas čeka zahtjevna utakmica, analizirali smo ekipu Zrinjskog. U posljednje vrijeme igraju dobroj formi, ali mi ćemo pokušati da uz kvalitetnu igru vratimo bodove koje smo izgubili u derbiju – kaže trener Željezničara Adin Mulaosmanović.

Nema luksuza

Amar Osim i njegov stručni štab neće moći računati na povrijeđenog Ermina Zeca, koji je propustio i vječiti derbi. Gledano po tom ogledu, Osimu bi trebalo bar 7-8 novih igrača, kako bi „ohladio“ one koji nisu pokazali puno, ali taj luksuz nema, pa se ne očekuje previše promjena u timu.

Prema nezvaničnim informacijama do promjene bi moglo doći na golu. Vrlo lako je moguće da će reprezentativnog golmana Vedrana Kjosevskog među stativama zamijeniti iskusni Irfan Fejzić.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.