NOGOMET

Zeničani žele trijumf u Krupi

Igrači domaćeg tima nalaze se u krajnje nezahvalnoj poziciji, čvrsto prikovani za dno premijerligaške tabele

Hodžić: Defanzivac ljubimac zeničkih navijača. D. Jurišić

D. J. -S. K.

13.4.2019

Nogometaši zeničkog Čelika hit su proljetnog dijela prvenstva. U šest odigranih utakmica upisali su četiri pobjede i dva remija. Na današnjem gostovanju kod posljednjeplasirane ekipe Krupe žele nastaviti uspješan niz te ostati u samom vrhu prvenstvene tabele i u konkurenciji za nastup u Evropi.  

Prema MOZZART kladionici, gosti imaju veću šansu za pobjedu. Kvota na trijumf Čelika iznosi 2,50, na remi 3,15, dok se na trijumf Krupe nudi kvota od 2,75.

Čelik je u dosadašnjih šest međusobnih prvenstvenih duela upisao tek po jednu pobjedu i remi, uz čak četiri poraza. Kako bi se što bolje pripremili za izazov koji ih očekuje, “Crno-crveni” su ove sedmice odradili nekoliko treninga na B-terenu sa plastičnom podlogom na stadionu Kamberovića polje.

Novajlija na poziciji lijevog beka Dušan Hodžić stigao je ove zime na Bilino polje na posudbu iz ekipe Sarajeva. U šest odigranih utakmica upisao je i dvije asistencije te ubrzo postao i ljubimac zeničkih navijača.

- Mislim da sam se dobro uklopio, ekipa me odlično prihvatila. Imamo zavidnu atmosferu u svlačionici. Iako je Krupa posljednja na tabeli, nikako nije lagan protivnik. Očekuje nas teška utakmica, ali mi idemo puni samopouzdanja i uvjereni smo da možemo ostvariti novu pobjedu – kaže Hodžić.

Igrači Krupe nalaze se u krajnje nezahvalnoj poziciji, čvrsto prikovani za dno premijerligaške tabele, i da bi uopće mogli da razmišljaju o borbi za opstanak, izabranicima trenera Slobodana Starčevića neophodna je današnja pobjeda u meču s Čelikom.  

Svjesni su u kanjonu Vrbasa da ih očekuje izuzetno težak posao, jer su Zeničani najuspješniji tim ovog proljeća, ali je činjenica da nemaju drugog izbora nego da pokušaju da ostvare pobjedu i osvoje tri boda. Zadatak je tim teži ako se zna da Krupljani nikoga nisu savladali još od 24. novembra prošle godine, kad je u Krupi na Vrbasu sa 2:1 poražen Željezničar.  

- Moramo da ponovimo kvalitetne igre iz prethodnih mečeva, ali i da ovog puta pobijedimo, jer samo sa tri boda ostajemo u borbi za opstanak. Zeničani imaju neosporan kvalitet, tri vanserijska igrača Anela Dedića, Harisa Dilavera i Nermina Jamaka, u dobroj su seriji i neće nam biti nimalo lako na terenu – kazao je Starčević.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.