PREMIJER LIGA

Težak ispit za Tuzla City: Na Tušnju gostuje neugodni Radnik

Ugostit ćemo jedan veoma ozbiljan tim, koji pretendira na izlazak u Evropu, kaže Varešanović

Varešanović: Nema prolaza za Semberce. Arhiv

J. J.-D. T.

13.4.2019

Ekipa Tuzla Cityja okončala je s velikim uspjehom gostovanje kod Mladosti u prošlom kolu i danas ta tri boda želi potvrditi novim domaćim trijumfom. U 26. kolu izabranici trenera Mirze Varešanovića dočekat će na Tušnju neugodni Radnik.

- Ugostit ćemo jedan veoma ozbiljan tim, koji pretendira na izlazak u Evropu. Moramo biti oprezni, neće biti nimalo lako, ali ja vjerujem u svoje fudbalere. Vjerujem u nova tri boda - poručio je šef struke Tuzle.

Prema MOZZART kladionici, domaći tim ima veću šansu za pobjedu. Kvota na trijumf Tuzle iznosi 2,45, na remi 3,10, dok se na trijumf Krupe nudi kvota od 2,85.

Samir Efendić, kapiten domaćina, također je optimista pred sraz sa Sembercima.

- Očekujem kvalitetnu utakmicu, tri boda, ali vjerujem da to, uz dobar pristup, neće biti problem – rekao je Efendić.

Bijeljinci nastavljaju svoj put u Premijer ligi, koji vodi na međunarodnu scenu. Nakon prošlosedmičnog remija s Čelikom, fudbaleri Radnika putuju na gostovanje Tuzla Cityju. U Radniku ne razmišljaju o drugom ishodu osim o pobjedi.

- Iako nemamo pritisak da moramo izaći na međunarodnu scenu, to je cilj koji smo mi, igrači, zadali sami sebi. Kao i u prethodnim mečevima, idemo na pobjedu i da tri boda donesemo u Bijeljinu - rekao je napadač Radnika Irfan Hadžić.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.