PREMIJER LIGA

Novi kiks Sarajeva na Koševu, Zrinjski sve bliže

Velkoski nije iskoristio penal u sudijskoj nadoknadi

Avaz Sport

14.4.2019

Utakmica na Koševu - Avaz
Utakmica na Koševu - Avaz
Atmosfera na stadionu - Avaz
Atmosfera na stadionu - Avaz
Utakmica na Koševu - Avaz
+7

Sarajevo je još jednom kiksalo na domaćem terenu. Ovog puta lider na tabeli odigrao je 0:0 sa Širokim Brijegom i Zrinjski je sada stigao na četiri boda zaostatka.

Utakmica na Koševu otvorena je bez većih uzbuđenja, a sve se svelo na nekoliko pokušaja domaćih da gol Širokog Brijega ugroze ubacivanjima iz prekida. Gosti su odlično odolijevali tim pokušajima i izgledalo je kao da u svakom trenutku imaju rješenje. Što je prvo poluvrijeme više odmicalo, to su bili opasniji.

Tako su imali sjajnu priliku u 37. minuti. Josip Barišić se našao u velikoj šansi, ali je sa samo nekoliko metara pogodio prečku gola Vladana Kovačevića.

Kada Barišić nije uspio, vrlo lako su gosti mogli biti kažnjeni. Pred kraj prvog dijela Mersudin Ahmetović je izašao sam pred Luku Bilobrka, ali je čuvar mreže Širokobriježana zaustavio njegov udarac i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Sarajevo je u nastavku diktiralo igru, ali početak drugih 45 minuta nije donio prilike. U 56. minuti Emir Halilović je pokušao iznenaditi Bilobrka, a golman gostiju je bio oprezan. Ubrzo je Široki probao iz kontre, ali nije bilo opasnosti pred golom Kovačevića.

Slabo se igralo i u nastavku. Utakmica je teško mogla opravdati ekipet derbija. Najveće uzbuđenje dotadašnjeg dijela drugog poluvremana desilo se u 76. minuti kada je Dino Ćorić dobio drugi žuti karton i Sarajevo je ostalo sa igračem više.

U narednim minutama prijetili su Benjamin Tatar na jednoj, i Stipo Marković na drugoj strani. U oba slučaja bez rezultata. U 82. minuti pokušao je i Anel Hebibović snažnim udarcem, ali Bilobrk je bio siguran. U četvrtoj minuti nadokande dosuđen je penal za Sarajevo. Izveo ga je Krste Velkoski, ali je Bilobrk odbranio i ostalo je 0:0.

SARAJEVO: Kovačević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Dupovac (Handžić), Tatar. Trener: Husref Musemić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Marić (Babić), Ćorluka, Kovačić, Hrkač (Eliomar), Bagarić, Marković, Enin. Trener: Goce Sedloski.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.