SARAJEVO

Od Sušića do Velkoskog

G. Š.

18.4.2019

Osim dva povrijeđena lijeva bočna igrača Selmira Pidre i Almira Bekića, šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić za subotnji derbi sa starim rivalom Slobodom na tuzlanskom Tušnju moći će računati na sve ostale fudbalere.

Za razliku od prethodne koševske utakmice, sa Širokim Brijegom (0:0), u konkurenciju za tim vraćaju se Miloš Stanojević i Amar Rahmanović, koji su pauzirali zbog žutih kartona. Povredu je sanirao Halid Šabanović.

Dvije pobjede

Sarajevo i Sloboda do sada su odigrali 103 međusobna duela, u kojima je bordo tim ostvario 45 pobjeda, uz 27 remija i 31 poraz. Gol-razlika je 132:105.

S druge strane, klub s Koševa odigrao je protiv Tuzlaka na Tušnju 51 utakmicu i zabilježio samo 12 pobjeda te 27 poraza i 12 neriješenih rezultata (gol-razlika 45:70).

Sarajevo je ove sezone dva puta bilo bolje od Slobode. Obje utakmice odlučio je po jedan gol kapitena lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine Krste Velkoskog, na Tušnju u 45. minuti, a na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 61. minuti.

Utakmice odluke 

Zbog toga najvatreniji navijači kluba s Koševa očekuju da će Velkoski ponovo trasirati put Sarajevu do pobjede, koja bi, nakon domaćeg kiksa protiv Širokog Brijega, povećala samopouzdanje uoči utakmica odluke.

Najviše nastupa za klub s Koševa protiv Slobode, u svim takmičenjima, zabilježili su Muhidin Zukić i Faruk Ihtijarević, po 18, dok je najviše golova Tuzlacima postigao Safet Sušić (8).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.