DOMAĆI NOGOMET

Sloboda nakon velikog preokreta u finišu susreta pobijedila Sarajevo

Prva utakmica 27. kola Premijer lige BiH

Jasmin Alibegović

20.4.2019

Tuzla: Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Nogometaši Slobode na Tušnju savladali su ekipu Sarajeva nakon preokreta 2:1 u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je zaprijetio već u 4. minuti kada je Rahmanović šutirao, ali slabo i lopta je otišla preko gola. Na početku susreta bilo je dosta prekršaja s obje strane.  U 9. minuti domaći igrači tražili su jedanaesterac nakon starta Stanojevića, ali je sudija rekao da se igra nastavi. Sloboda je imala nešto veći posjed lopte, ali su izostali konkretni napadi.

U 18. minuti Čivić je šutirao iz velike udaljenosti, ali je golman gostiju Kovačević bio na visini zadatka. Dvije minute kasnije bordo tim je zaprijetio kada je Velkoski šutirao iz dobre pozicije, ali je lopta otišla preko gola. U 25. minuti Sloboda je zabila gol, no ipak, radosti domaćih nije bilo, jer je Antonio Vidović bio u ofsajdu. 

Sarajevo je do vodstva došlo u 31. minuti kada je prekrasan gol postigao Amar Rahmanović. Velika šansu domaći su imali u posljednjoj sekundi prvog dijela, ali Kovačević odlično intervenirao i bordo tim je na odmor otišao s golom prednosti. 

Sloboda je u drugo poluvrijeme ušla bolje, a to im se ubrzo i isplatilo. Tuzlaci su do izjednačenja došli u 54. minuti. Strijelac je bio Muharem Ćivić, koji je pogodio poslije akcije sa Smajićem. Muharem je brat Eldara Ćivića, reprezentativca Bosne i Hercegovine.  

U 59. minuti Sloboda je imala novu veliku priliku, ali je Smajić zakasnio na povratnu loptu. Nakon toga uslijedio je  nešto mirniji period igre i bez uzbuđenja. U 71. minuti Stanojević je loše šutirao s nekih 25 metara. Sarajevo je u posljednjih desetak minuta susreta dominiralo. Izabranici Husrefa Musemića silno su željeli pobjedu, no na kraju su upisali poraz. Pobjedu Slobodi donio je Smajić u 91. minuti susreta. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.