DOMAĆI NOGOMET

Široki Brijeg u velikom hercegovačkom derbiju na Pecari pobijedio Zrinjski

Na vrhu tabele bez promjena

Jasmin Alibegović

20.4.2019

Široki Brijeg: Detalj s utakmice. Avaz

U velikom hercegovačkom derbiju Široki Brijeg je na Pecari pobijedio Zrinjski rezultatom 1:0 u susretu 27. kola Premijer lige BiH.

Početak meča protekao je mirno, bez opasnih napada. Zrinjski je imao više ima loptu u svom posjedu. U 8. minuti domaćini su imali prvu priliku kada je Franjićev ubačaj u posljednjem trenutku jedva uhvatio Brkić. U 12. minuti Ćorluka je šutirao prema golu "Plemića", ali je lopta završila u rukama golmana gostiju. U 16. minuti Filipović je šutirao, ali je Bilobrk bio siguran. 

U 25. minuti navijači oba tima skandirali su ime Krešimira Bandića, mladog golmana koji je nedavno preminuo. Široki je bio nešto bolji tim, ali su mreže mirovale. U 28. minuti Barišić je iz slobodnog udarca šutirao neposredno iznad gola Zrinjskog. U 31. minuti Bilobrk je fantastično odbranio pokušaj Rustemovića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja i mreže su mirovale.  

Kao i u prvom dijelu, i nastavak je donio mirniji tok igre i nije bilo uzbuđenja. Kada su čuli rezultat iz Tuzle gdje je Sarajevo poraženo od Slobode 1:2 gostujući navijači bili su vidno oduševljeni. U 62. minuti Široki je imao dobru šansu, ali Bagarić nije uspio doći do lopte u sjajnoj poziciji. Novu priliku domaćini su imali u 71. minuti Petrović je šutirao, ali mu je Brkić divno odbranio. 

Tri minute kasnije Zrinjski je imao veliku priliku, no  Gojković nije uspio pogotiti s nekoliko metara. Nakon sjajanog prodora u 77. minuti šutirao je Čurjurić, ali je lopta otišla pored gola. I kada se činilo da će hercegovački rivali podijeliti bodove, Široki je stigao do gola. Igrala se 90. minuta kada je Matić zatresao mrežu gostiju za veliki trijumf Širokog. Ovim porazom Zrinjski je propustio šansu da dođe na samo jedan bod zaostatka za vodećim Sarajevom koje je, nešto ranije, poraženo u Tuzli.

Čelik je u Zenici odigrao 1:1 protiv Tuzla Cityja. Zeničani su poveli golom Okića u 42. minuti kada je  zakucao loptu u rašlje udarcem s 16 metara. Vrijedan bod Tuzlacima donio je  Jovo Kojić  u 55. minuti meča. Čelik je od 70.minute igrao s igračem manje pošto je Dedić dobio dva žuta kartona u samo nekoliko sekundi.

Nogometaši Mladosti su u Doboju kod Kaknja pobijedili GOŠK iz Gabele 3:1. Domaćini su poveli u 14. minuti kada je strijelac bio Fanimo. GOŠK je poravnao u 31. minuti sustreta kada je Vukoja pogodio mrežu domaćina. Novi gol domaćini su postigli u 64. minuti , a konačan rezultat postavio je Anđušić u 71. minuti meča. 

Radnik je u Bijeljini remizirao s Zvijezdom 09 odigravši 1:1. Gosti su poveli u 42. minuti golom Ćuluma. Vrijedan bod domaćinima donio je Vladimir Bradonjić golom u 47. minuti susreta. 

U posljednjoj utakmici ovog kola od 20 sati na Grbavici se sastaju Željezničar i Krupa. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.