DOMAĆI NOGOMET

Željo na Grbavici deklasirao Krupu, Krpić se izjednačio s Bilbijom na vrhu liste strijelaca

"Plavi" opravdali ulogu favorita na domaćem terenu

Jasmin Alibegović

20.4.2019

Grbavica:  Željezničar pobijedio Krupu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Nogometaši Željezničara su na Grbavici pobijedili Krupu rezultatom 3:0 u posljednjoj utakmici 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na samom početku susreta Željo je imao dominaciju. "Plavi" su već u 2. minuti imali korner, ali je gostujuća odbrana dobro reagirala.  U 7. minuti Mandić je ukrao loptu i istrčao sjajnu kontru, ali je njegov udarac zaustavio Fejzić. Minutu kasnije nakon ubačaja Veselinovića intervenirao je Marković. U 14. minuti Babić je pokušao iz daljine, ali ipak daleko od gola. U 19. minuti U Milanović je ubacio, lopta je pogodila jednog igrača Željezničara i od prečke se odbila na gol liniju.  U 23. minuti Ermin Zec je šutirao iz solidne situacije, ali nije bilo problema za Markovića. Zec se tom prilikom povrijedio i napustio igru. 

Pet minuta kasnije Golman Marković je istrčao izvan kaznenog prostora, i Željo je dobio indirekt. U 30. minuti Damir Sadiković je jakim udarcem s vrha kaznenog prostora zatresao mrežu Krupe za 1:0. Dvije minute kasnije Željo je udvostučio prednost. Veselinović je šutirao s gotovo 30 metara i iznenadio je Markovića za 2:0. U 38. minuti nakon greške odbrane gostiju Veselinović je šutirao, ali je njegov šut bio izblokiran. Dvije minute kasnije isti igrač glavom je pogodio prečku. Željezničar je do odlaska na odmor uspio postići i treći gol. Igrala se 43. minuta kada je Krpić matirao golmana Krupe za 3:0. Krpiću je to bio prvi gol u proljetnom dijelu sezone, a ukupno 14, čime se izjednačio s Nemanjom Bilbijom na vrhu liste strijelaca.

U 47. Bogičević je iz slobodnog udarca pogodio prečku. U nastavku je ritam igre opao i nije bilo većih uzbuđenja.  U 58. minututi udarac Milanovića iz daljine otišao je preko gola.  Pet minuta kasnije Mujezinović je pokušao, ali pored gola. Nakon toga igralo se mirno, a domaći su bez problema čuvali visoko vodstvo. U 76. minuti Fejzić nije imao problema nakon udarca Zeca. "Plavi" su kontrolirali igru i na kraju upisali važna tri boda u borbi za izlazak na evropsku scenu. 

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.