ZRINJSKI Trener "Plemića" se ne predaje

Slišković: Nije još ništa gotovo

Avaz Sport
21.04.2019 19:11

Šef stručnog štaba Zrinjskog Blaž Slišković očekuje, kako kaže, još zanimljivih utakmica do kraje sezone, te najavljuje da utrka za titulu još nije gotova.

- Nije još ništa gotovo, do kraja još ima šest kola, a ja sam prije dva dana rekao da će biti još jako zanimljivih rezultata, rekao je Slišković, te doda:

- Naravno, kada dođete u Široki ne možete očekivati sa sigurnošću da ćete dobiti utakmicu. Uvijek je to bilo teško, ne samo Zrinjskom, nego svim premijerligašima unaprijed upisati tri boda protiv Širokog. Nadali smo se i saznali taj rezultat iz Tuzle koji nam je u posljednjih 15-20 minuta davao neku nadu da eventualnom našom pobjedom možemo stići na zaostatak od svega boda. Kad se sve sagleda, možda je taj pogodak koji je pao u posljednjim minutama, pao u najnezgodnijem trenutku i sigurno da bismo sa 0:0 bili zadovoljni, ali eto, što je tu je

Tvrdi da nije razočaran.

- Naši momci su na Pecari dali onoliko koliko su mogli... Nismo stvarali neke prilike, ali smo protiv sebe imali protivnika koji je zaista svih 90 minuta pokazao veliku volju i želju za pobjedom i s time se moramo pomiriti. Mislim da će biti još neizvjesnih rezultata, koji će donijeti određene promjene na tabeli. Čekamo sljedeću utakmicu protiv Slobode... Čestitamo Širokom na zasluženoj pobjedi, a mi ćemo se i dalje nadati da možemo uhvatiti korak sa Sarajevom, uz vjeru da nećemo kiksati kao što smo kiksali u subotu, naglasio je trener Zrinjskog.

NA VRH