SARAJEVO

U prisustvu nekoliko hiljada građana sahranjen legendarni golman FK Sarajevo Refik Muftić

Piše: G. Š.

24.4.2019

Na sarajevskom groblju Bare danas je u prisustvu nekoliko hiljada građana Sarajeva, navijača tima s Koševa, Željezničara, ali i predstavnika NSBiH sahranjen legendarni golman FK Sarajevo Refik Muftić. 

Podsjećamo, Muftić je preminuo u nedjelju, u 80. godini, nakon što je posljednjih mjeseci bio bolestan. 

Na sahrani su prisustvovale sve generacije tima s Koševa. Između ostalih bili su Mirsad Fazlagić, Fahrudin Prljača, Sejo Jesenković, Vahidin Musemić, Fuad Muzurović, Džemaludin Mušović, Nijaz Merdanović, Husref Musemić, Slaviša Vukičević, Miloš Đurković, Muhamed Granov, Mehmed Janjoš, Agim Nikolić, Zijad Švrakić, Irfan Handžić i mnogi drugi. 

Počast su odale i komšije s Grbavice Mišo Smajlović, Rade Matić, Brane Jelušić, kao i aktuelni trener Amar Osim, koji, podsjećamo, danas ima izuzetno važnu utakmicu protiv Širokog Brijega. 

Iz Nogometnog saveza BiH prisutni su bili predsjednik Elvedin Begić, Adi Džemidžić, Jasmin Baković. Također, i nekadašnji košarkaški reprezentativac Samir Avdić odao je počast preminulom Muftiću. 

Prvi se obratio Mirsad Fazlagić, koji je evocirao uspomene na provedeno vrijeme s Muftićem. 

Istaknuo je da se radi o velikom čovjeku i velikom fudbaleru, koji je puno dao FK Sarajevo, ali i generalno fudbalu u našoj zemlji. 

Inače, Muftić će u svijetu nogometa ostati upamćen kao član prve šampionske generacije FK Sarajevo 1967. godine. Osim kluba s Koševa, Muftić je nosio i dres austrijskog GAK-a. 

Nakon završetka nogometne karijere radio je u stručnom štabu Šturma iz Graca pod palicom Ivice Osima. 

Starije generacije simpatizera FK Sarajevo Refika Muftića smatraju jednim od najboljih golmana u historiji tog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.