SLOBODA

Vrijeme curi, igrači čekaju novac, a na Tušnju šute

Govedarica, Osmanagić i Džananović isplaćeni, novac još čekaju Veselinović i Mehmedagić

Osmanagić: Isplaćen, iznos tajna

J. JEREMIĆ

27.4.2019

Dok su prvotimci Slobode u pripremama za derbije, uprava i administracija tuzlanskog kluba pred velikom su zadaćom da izmire dugove prema bivšim fudbalerima. To je, naime, jedan od glavnih preduvjeta za dobivanje takmičarske licence za narednu premijerligašku sezonu. 

Još smo ranije pisali da su “Crveno-crni” četvorici bivših prvotimaca ostali dužni skoro 50.000 KM. Riječ je o dugovanjima prema Ameru Ordagiću, Mladenu Veselinoviću, Harisu Mehmedagiću i Miljanu Govedarici.

Kako smo uspjeli saznati, do sada su u Slobodi uspjeli da riješe dugovanja prema Govedarici i Ameru Osmanagiću i bivšem uposleniku kluba Ismetu Džananoviću. Zanimljivo, posljednja dvojica uopće se nisu ni spominjala kao neko kome FK Sloboda duguje novac!?

- Istina je da su mi prošlog mjeseca izmirili dugovanja. Ne bih da govorim o kolikoj je sumi riječ, ali je mnogo manja od onoga što, naprimjer, duguju nekim drugim igračima, poput Veselinovića i Mehmedagića. Meni su izmirili dugovanja. Koliko znam, do sada nisu izmirili ništa Mehmedagiću, koji je trenutno moj saigrač u Zvijezdi 09 - objasnio nam je u razgovoru bivši veznjak Slobode Amer Osmanagić.

Još jedan bivši fudbaler Slobode čeka da mu se izmire dugovanja. Riječ je o Veselinoviću, sadašnjem prvotimcu Željezničara.

- Nisu izmirili ništa - kratko nam je kazao Veselinović, a na upit koliko mu se duguje, rekao je:

- Ne znam koliko je tačno, oko 15!

Kako smo uspjeli ranije saznati od izvora iz FK Sloboda, Prvostepena komisija za licenciranje trebala bi zasjedati 3. maja, vremena je sve manje, a iz starijeg tuzlanskog premijerligaša do sada nismo uspjeli saznati ništa u vezi s rješavanjem ovih problema.

Danima smo zvali Zdenka Jurića, generalnog sekretara kluba, ali i Seada Kozlića, kome smo upućivali i SMS-ove. Nažalost, nijedan od njih nije se udostojio javiti i objasniti nam kako stoje stvari po pitanju rješavanja repova prema bivšim fudbalerima.

Juniori Slobode u finalu Kupa BiH 

Uzvratnim susretom na pomoćnom stadionu Tušanj između juniora Slobode i Borca dobili smo putnika u finale Kupa BiH. Nakon što su u prvom susretu slavili pobjedu od 3:2, juniori Slobode ponovo su bili bolji od vršnjaka iz Banje Luke i sasvim zasluženo odlaze u završnicu.

Izabranici trenera Amira Spahića pobijedili su pred domaćim navijačima Borac sa 2:0 (1:0). Mrežu gostiju u 27. minuti iz sjajnog slobodnjaka načeo je Eldin Omerović da bi konačnih 2:0 postavio kapiten domaćih Kenin Devedžić u 71. minuti susreta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.